Huisarts waarschuwt voor gevolgen 5G en de krant pleegt censuur…?!!!

Vandaag verscheen een prachtig artikel in de krant. Een eerlijk stukje, een verademing voor de mensen die weten hoe het zit. (Steeds meer huisartsen ook).
Een halve dag later is echter het hele artikel verdwenen. Het is wat hé, die waarheid… Zo onhandig als mensen weten dat 5G gevaarlijk is, als de frequenties nog miljarden op moeten gaan leveren bij de Telecomveiling… over de hoofden van de bevolking heen.

Maar goed, gelukkig heeft onze (To Baaten) een oplettende lezer, het even gekopieerd.


Huisarts waarschuwt voor gevolgen 5G: “Het is levensgevaarlijk en niemand die het weet”

Huisarts Kris Van Kerckhoven uit Wilrijk hoopt op politieke moed om de uitrol van 5G tegen te houden of, als dat niet lukt, de bevolking op zijn minst te waarschuwen voor de gevaren van de draadloze verbinding. Aanleiding is een patiënt die hij vorig jaar onderzocht. Volgens Van Kerckhoven kon die patiënt duidelijk aantonen dat de klachten veroorzaakt werden door stralingen.
“In het begin denk je er het jouwe van en zie je complottheorieën. Maar gaandeweg vond ik het toch steeds alarmerender worden en ben ik me erin gaan verdiepen. Zo kwam ik uit bij hele grote internationale studies die konden aantonen dat stralingen wel degelijk gevaarlijk zijn voor de mens en dat bepaalde ziektes en aandoeningen een rechtstreeks gevolg zijn van blootstelling aan stralingen.” Dat vertelt dokter Kris Van Kerckhoven uit Wilrijk. Dat kan gaan van hoofdpijn tot misselijkheid maar evengoed kanker. Hij verzet zich tegen de uitrol van het draadloze netwerk 5G in België en als het even kan bij uitbreiding in de wereld.

Mijn raad: bekabel opnieuw meer. Zet de WIFI uit. Schakel het 4G-netwerk van je gsm uit wanneer je het niet nodig hebt. Aan scholen geef ik de raad om hun draadloos netwerk opnieuw op te bergen en hun smartboards te bekabelen

Kris Van Kerckhoven

Politieke moed
Van Kerckhoven zegt niet opnieuw naar de middeleeuwen terug te willen keren en moedigt technologie aan maar dat moet op een veilige manier gebeuren. “Als arts heb ik maar één doel en dat is de gezondheid van de mensen. Er is voldoende wetenschappelijk bewijs dat de uitrol van 5G schadelijk is maar niemand die het weet. Als arts wil ik de mensen waarschuwen en hoop ik dat de politiekers politieke moed durven tonen om financieel en economisch minder aantrekkelijke maatregelen te nemen maar die wel de volksgezondheid ten goede komen.” Het probleem volgens de huisarts is dat de politiek ten rade gaat bij de sector zelf, die op haar beurt met onderzoek komt aantonen dat er helemaal geen gevaar is.

Petitie
Toch raken steeds meer artsen stilaan overtuigd van die gevaren. Zo gaat er een medische petitie rond waar al meer dan 400 artsen hun handtekening onder hebben gezet. Tot die tijd zegt Van Kerckhoven niet meer te kunnen doen dan mensen waarschuwen en tips geven. “Bekabel opnieuw meer. Zet de WIFI uit. Schakel het 4G-netwerk van je gsm uit wanneer je het niet nodig hebt. Aan scholen geef ik de raad om hun draadloos netwerk opnieuw op te bergen en hun smartboards te bekabelen.” De huisarts hoopt dat er bij de bevolking snel een draagvlak ontstaat zodat de politieke moed gestimuleerd wordt om maatregelen te nemen.

Coronavirus
Zou er een link zijn tussen 5G en het coronavirus waarbij in China al 9 doden vielen en 440 mensen besmet raakten? Feit is wel dat het virus uitbrak in de stad Wuhan ongeveer een maand geleden en dat er sinds 26 februari 2019 een honderdtal 5G zendmasten werden gebouwd in de zone rond Wuhan. “Ik heb er geen factcheck op gedaan”, besluit Van Kerckhoven “maar het is mogelijk een link met de actualiteit.”

Zaterdag vindt in Brussel een protestactie plaats tegen de uitrol van 5G.

Geweldig deze huisarts!!!

Electrosmog Appeal Belgium
“Gezien de massale en ondoordachte toepassing van draadloze technologieën, vragen wij, professionals in de gezondheidszorg, aan de verschillende overheden het voorzorgsprincipe toe te passen om de bevolking, in het bijzonder de meest kwetsbare groepen zoals zwangere vrouwen en kinderen, te beschermen.”Ondertekend door 400 Belgische en heel veel andere medische professionals. Medisch Appeal

 

Helaas kwam dit artikel er na een paar uur voor in de plaats;
https://www.hln.be/in-de-buurt/wilrijk/zijn-er-risico-s-aan-5g-vier-vragen~adc064c0/?fbclid=IwAR2pEbMwwhE6YX3L60YnSnnFa0AnftCQ2GbmsCCL5h7j9NJWWWq5qJyI5W8

Censuur ten top… de krant dus…

Loop zaterdag op 25 januari mee met de wereldwijde mars tegen 5G, vóór een mooie toekomst!

START 13:00 op de DAM in Amsterdam


Op 25 Januari zal er een vreedzame mars gelopen worden tegen de invoering van 5G, of liever gezegd: er wordt gelopen vóór
handhaving van het voorzorgsprincipe. Meld je aan.

“In geval van risico op ernstige of onomkeerbare schade, moet de afwezigheid van absolute wetenschappelijke zekerheid niet als excuus dienen voor het uitstellen van effectieve maatregelen om aantasting van het leefmilieu te voorkomen…”

Bovenstaande is een citaat uit het voorzorgsprincipe, opgesteld tijdens de conferentie over de biodiversiteit van Rio (1992).

Het voorzorgsprincipe wil zoveel zeggen als: zolang de veiligheid van 5G voor mens, dier en plant níet wetenschappelijk is aangetoond, moet ook níet tot 5G-plaatsing worden overgaan.

Onze regering heeft dit voorzorgsprincipe al jaren geleden aan haar laars gelapt, aangezien er al testen gedaan worden met 5G-masten. Niet dat veel mensen dat weten, maar dat is ook de bedoeling. Daar komt alleen maar onrust van, zullen veel gemeentes gedacht hebben.

Werelddoelen

Invoering van 5G is onderdeel van de 17 duurzame werelddoelen, die zouden leiden tot een betere en duurzamere wereld (zie doel nummer 9). Klinkt allemaal heel mooi, maar is dat wel zo? En hoe zit het eigenlijk met de privacy?

Uit betrouwbare bron hoorde ik, dat in Brazilië 5G in handen is gevallen van het leger en ze op die manier alle inwoners in de gaten houdt. Over privacy gesproken… Wil Nederland ook die kant op?

Medische experts waarschuwen

Huisarts Magali Koelman schreef onlangs een helder artikel over de invloed van 5G op onze gezondheid. Ook stelde zij een smeekbede op die ondertekend is door 376 wetenschappers. Duitse artsen voerden een paar maanden geleden actie in Stuttgart. Dat is goed om te horen, maar waar blijven onze Nederlandse artsen?

Voor zorgprofessionals, journalisten en politici die wetenschappelijke experts over dit onderwerp willen horen praten zijn er lezingen op YouTube van professor Martin L. Pall, professor Olle Johansson, epidemiologe Devra Lee Davis, de medici dr. Sharon Goldberg, drs. Jan van Gils en dr. Hugo Schooneveld en anderen.

Global Protest Day 5G

Breed protest

Een recent Nederlands interview met de voorzitter van de stichting EHS is hier te zien. En notabene de voormalig baas van Microsoft Canada heeft in het openbaar gewaarschuwd voor 3-, 4- en 5G.

Ook de bekende organisatie Friends of the Earth, waar Milieudefensie ook onderdeel van is, deed een paar maanden geleden eveneens een oproep om 5G te stoppen.

Acties

Een compilatie van acties die afgelopen jaar wereldwijd plaats vonden kan je hier bekijken.

Dat ook bijen en andere insecten de weg kwijtraken van electrosmog wordt al jaren onder het tapijt geveegd. Met 5G wordt dat niet minder, maar eerder méér.

Lees dit maar: Amsterdam; van walhalla voor bijen naar 5G techneutenstad.

Dus bijen-imkers, waar blijven jullie?

Flyers

Hieronder links naar enkele 5G-flyers om te delen met je omgeving. En sla daarbij vooral de jongeren niet over. Alle Greta’s en Naomi’s zijn welkom om mee te lopen.

Mijn eigen flyer

Flyer Eerlijk over straling

Flyer van de Alertgroepen

En de flyer van Mine Yapar

Meedoen en aanmelden

Komt allen naar de mars tegen 5G!

Meld je aan via het volgende e-mailadres afkomstig van deze site.

Ik wens een ieder plezier en succes met de voorbereidingen voor de wereldwijde mars tegen 5G en vóór een mooie toekomst!

Marije Freeve

Door straling ontdekte ik dat ik meer kon, we hebben wat te bewaken…

“Sinds de komst van electrosmog met wifizenders, smartphones, slimme meters, dect telefoons en talloze zendmasten, ben ik aangetast in mijn basis, het diepste van mijn zijn.” – Marloes

“Mijn thuis is de stilte de tijdloosheid, ik bezit een diep innerlijk weten wat mij duidelijk richting gaf in mijn leven.”

Straling vernauwt mijn bewustzijn

Door straling zijn in de afgelopen jaren verschillende zintuigen van mij langzaam aan het afstompen. Dat wat ooit vanzelfsprekend was en waar ik blind op kon varen functioneert nu nog maar half of niet meer. Het positieve hieraan is dat ik hierdoor ontdek dat die zintuigen niet voor iedereen ontwikkeld of in gebruik waren. Het blijkt nu bijvoorbeeld dat niet iedereen op een afstand op straat iemands energie kan zien en hoe de persoon zich voelt, of de gedachten van mensen die bij je in de buurt zijn kunt lezen en zelfs beïnvloeden.

De steeds verdergaande ruis van electrosmog in de ether maakt dat ik mijn fijngevoelige instrument wat nauw verband houdt met mijn diepe innerlijke stilte, het WETEN en daardoor het heel precies aan kunnen voelen van andere energieën, langzaam wordt aangetast. Expres wilde ik nooit een boek lezen tot mijn 20ste. Ik wilde putten uit mijn eigen bron en schreef een boek over ‘De kracht in jezelf’ toen ik 18 was en een jaar in m’n eentje kriskras door Azië reisde.

Ik zou dit niet zeggen als ik ook maar enige twijfel heb over dit feit. Ik ben mega kritisch op waarheid en zelfs nu nog trek ik dagelijks alles opnieuw weer even in twijfel of ik het niet in m’n hoofd haal. Toch is dat niet zo. Het wordt te vaak bevestigd. In een omgeving met veel stralingsruis functioneer ik niet meer zoals ik vroeger was. Ik hoor het ook van filosofen of kunstenaars die hun stroom kwijtraken als er een zendmast komt te staan bij hun woning.

Ik vond het vroeger normaal om me van binnen leeg te maken en dan precies te weten wat ik moest doen. Ook om mijn energiesysteem te reinigen of rusten. Ik kreeg continu duidelijke ingevingen vanuit mijn lichaamsbewustzijn, wat er nodig was…

Ook kon ik toen moeiteloos een ander ‘lezen’. Er hoefde weinig gezegd te worden, want ik wist wat er door iemand anders heen ging. Later toen ik mij tegelijkertijd ook goed leerde begrenzen, kon ik goed afstemmen op de ander en mijzelf daarbij niet kwijtraken. Dat kon je voor vanalles inzetten, je kon deze koppelen aan angst en dan de complete omgeving controleren, dat was de koude kant. Maar interessanter was dat als je die afstem kwaliteit verbond aan je hart, je wist wat goed was om te doen en je op een soort lichtflow kon functioneren, waarbij je precies wist wat goed was en alles moeiteloos en vanzelf naar je toekwam. Een overvloed aan mogelijkheden was mijn deel….  Regels waren niet voor mij, daar fietste ik tussendoor… alles ging vanzelf.

De mindere periodes waren als ik overprikkeld raakte, dat heb je sneller met deze verfijnde zintuigen. Dan was het goed om opnieuw extra te aarden, en misschien wel af en toe een halve dag in een donkere kamer in bed te blijven liggen, om weer opnieuw vanuit het diepste donkerte de lichtheid aan te raken… licht en donker staan niet tegenover elkaar. Voor mij heb ik het grootste licht gevonden in de diepte, het donker, afgesneden van alles, in het diepst van mijn ziel, alleen, koud, angstig, op het randje van doodgaan en gek worden… Ik kom van ver. Er waren nachten dat mijn kamer vol was van geesten die allemaal een boodschap hadden. Hiermee om leren gaan (me verhouden zonder dat het me geheel overneemt) was voor mij een uitdaging. Ook dit werd een onderdeel van mijn kracht. Later het energieën van anderen door me heen laten gaan, zonder me overal verantwoordelijk voor te voelen was een nieuwe uitdaging… Compleet gestoord werd ik er van, maar ik vond sleutels diep in mijn wezen, lichaamsgerichte benaderingen waren hierin de sleutel, en ook dit werd m’n kracht.

Ik kon een ruimte binnengaan en vanuit de ruimte/diepe stilte in mijzelf de energie van een groep (tot +/- 400 mensen) scannen vanuit de vraag of er iets of iemand was waar ik iets mee ‘moest’. Ik geloofde namelijk in lessen. Ik was hier om te leren. En wilde graag weten waar het te doen was voor me. Ik zag dan geen of een energie eruit springen. Naar die persoon moest ik dan toe. Ik vertrouwde hier 100% op. Was dan ook nooit bang, want ik deed wat de bedoeling was. Een ander kon het hooguit nog niet in de gaten hebben… Meestal ging het om dit tijdelijke contact/confrontatie/les, soms is er een relatie uit voortgekomen… Dat zijn dezelfde mannen die uiteindelijk graag een gezin/leven met me wilden. Terwijl ik enkel naar de energie keek, door de uiterlijke vorm heen, had ik de mooiste ontmoetingen.

Ik herinner me hoe angsten-loos ik was. Met mijn voeten op de grond en mijn kruin verbonden met de kosmos. Niets kon me wat maken. Ik was niet bang om dood te gaan en wist dat ik hier ben om iets bijzonders te doen. Gek werd ik soms van de grote hoeveelheid licht in mijn ziel. Ik wist dat er een moeilijke opdracht aan zou komen…

Ik was het feedbackkanon
Op de trainersopleiding ging ook alles vanzelf (behalve vroeg opstaan, ik maak veel uren ‘s nachts om alle prikkels te verwerken) noemden ze me het feedbackkanon. Als alles gezegd was in een feedbackronde na een presentatie, had ik nog zeker 10 extra aandachtspunten opgemerkt en kon die dan ook met mildheid en respect verwoorden. Het leek direct vanuit een lijntje door m’n kruin te komen.

Totdat ik merkte dat ik op sommige plekken ineens niet meer uit mijn woorden kwam. De stroom die me zo natuurlijk was, werd ineens niet meer vanzelfsprekend. Ik begreep na wat uitproberen en testen heel snel dat het door de straling van een Dect telefoon en Wifirouter kwam, want als ik dit verschijnsel had, was het steevast dat er zo’n apparaat in de buurt was.
Als ik deze uitzette kwam direct m’n oude ‘gevoel/stroom/wijsheid’ terug.

Op het begin was het niet zo moeilijk, moesten er gewoon even wat stekkers uit om normaal te kunnen functioneren en daarmee mijn kracht te behouden, maar in de loop van de tijd veranderde de mentaliteit van mijn medemens. Er ontstond een ‘recht op bereik’, wat ik heel gek vond, want wat gebeurde er nu met mijn ‘recht op bereik’? Mijn innerlijke connecties met de kosmos en de aarde gingen steeds vaker stuurloos zwabberen.

Mijn praktijk liep nog steeds geweldig

Nog steeds had ik het vermogen me altijd leeg te maken, waardoor mijn empathisch vermogen nog steeds veel groter was dan gemiddeld. Door de lange extreem diepe lichaamsreis die ikzelf heb afgelegd eerder in mijn leven, ben ik zo bewust dat ik nog steeds heel veel aan anderen te geven en te leren had. Ik vind voor iedereen een ingang tot ontwikkeling en nog niet 1% aan cliënten die ik ontvang wil niet heel graag nog eens terugkomen voor het vervolg van mijn intuïtieve kunsten, Hierdoor heb ik ondanks mijn gevoeligheid en de toenemende straling al 11 jaar een bloeiende Shiatsu Therapie praktijk gehad… altijd en nog steeds.

Toch merk ik dat er steeds, ieder jaar weer, een nieuw stukje/laagje van mijn gevoeligheid wordt ‘afgeschraapt’. Sinds kort merk ik dat mijn empathisch vermogen aan de beurt is. Ineens heb ik niet meer altijd het vermogen om mijn hartwijsheid en daardoor meevoelend vermogen/emoties te verbinden in mijn wakkere bewustzijn. Dat maakt me wat koeler. Het laatste wat ik wil. Ik moet al sinds tijden verhuizen, maar ik overweeg als dit sterker wordt ook sterk om naar een stralingsarme heuvel in Frankrijk te gaan….

“Ik had, in de stilte, alles wat ik nodig had.”

“We zijn al heel en compleet, we laten ons enkel afleiden”

Marloes

Mijn pad tot nu toe
Ik vind de afleiding (zorgen dat Nederland stralingsbewuster wordt) best heel interessant. Ik begrijp goed dat ik dit, mede met enkele anderen, heb mogen doen….

Maar, ik begrijp nu dat niet iedereen de zintuigen heeft die ik had.

Ik kan je vertellen….

Dat de moeiteloosheid/gemakzucht waarnaar we streven, via de technologie, al in onze eigen systeem zat. We moesten het enkel opnieuw leren/oppoetsen. Met de straling welke er nu is, worden deze zintuigen continu gemarteld. Als je het zou kunnen filmen wat daar is aan geweld, zou niemand meer een smartphone, Wifi, Dect of zendmast willen.

Nee, de hulpmiddelen en energetische beloftes zijn niet afdoende. We mogen met elkaar als mensen een vuist zetten. Omdat we zowel een lichaam als een geest zijn en deze draadloze techniek ons en onze diepste verbindingen niet dient.

Ik hoop dat meer en meer mensen tot dit besef komen. Het liefst vóórdat er 50.000 satellieten voor een onzinnig 5G netwerk de ether in gaan.

Liefs,
Marloes

Een eerdere channeling over 5G lezen door Ton van der Kroon? Lees hier…

Straling & Zo facebook. Successen en acties van 2014 tot nu!


Ongeveer tegelijk met het starten van deze website en petitie ben ik op facebook begonnen eerst met een Pagina ‘Straling vervuilt de ether’ 3000 volgers (die bestaat nog steeds maar op een pagina kun je alleen nieuws delen en ik wilde een groep vormen en bekrachtigen in hun eigen kracht.
Dat gebeurde met de groep ‘Straling en Zo’. Inmiddels 4300 leden.

In de groep Straling & Zo zit ik als beheerder een beetje zoals een overdreven moederkloek al jarenlang er bovenop om een goede sfeer te creëren/behouden, conflicten direct uit te spreken, respect te krijgen voor elkaars verschillen, eerlijke informatie te delen zonder eigen winst, samen te groeien, win-win situaties te creëren, initiatief aan te moedigen en elkaar te inspireren en ondersteunen in acties. Een beetje een soort vrouwelijk en dienend leiderschap neem ik aan.
Als ik een paar dagen weg ben dan vraag ik anderen om mee waar te nemen, dank daarvoor.

Mede te danken aan dit betrokken beheer, de brede kennis welke aanwezig is welke overvloedig gedeeld wordt door iedereen, en de steeds verdergaande volwassenheid van de leden in de groep hebben we de afgelopen jaren al veel successen behaald. Soms een succes door een individuele actie, soms door elkaar online te treffen en daarna samen te werken in een subgroep / project stromen we steeds verder over in andere initiatieven.

De cultuur van ieder in zijn eigen kracht voor samenwerking

Er zijn niet veel regels in de groep, maar er is wel een bepaalde sfeer die we gezamenlijk hooghouden, met mooie waarden/cultuur, waarop dit drijft…

Zoals:
– Respect hebben voor elkaar
– Zorgvuldig communiceren en je oordeel uitstellen (mildheid)
– Kwaliteiten inzetten voor de zaak, niet enkel voor je eigen voordeel
– Bijdragen wat je kan (hulp, brieven schrijven, creatief zijn, mensen informeren, of geld overmaken aan anderen die wat doen)
– Alles wat hier in de groep gedeeld wordt is van iedereen (geen bezit)
– Alles mag besproken worden, zolang het stralingsgerelateerd is
– Een constructieve houding (tegenover slachtoffer of afschuif gedrag) wordt gewaardeerd
– Fouten mogen gemaakt worden initiatief en risico wordt aangemoedigd.
– Verschillen mogen er zijn, probeer vragen te stellen en bruggen te bouwen in plaats van in discussie te gaan met elkaar
– Samen komen we het verst, we laten ons niet uit elkaar drijven

Omdat het dat verdient, heb ik een aantal onze successen van de afgelopen jaren
(met behulp van Suleika de Smit) bij elkaar gezet.

Nieuwe initiatieven door de leden zelf

Zonder de leden van Straling en Zo welke ik hieronder benoem, waar inmiddels meerdere mooie initiatieven uit zijn voorgekomen, zoals Let’s Talk About Tech, SOS straling. Eerlijk over straling, Stralingsbewust.info, 5GNietoké, en steeds meer anderen, was dit alles niet gebeurt.

Omdat hier ook veel eigen bloed, zweet en tranen in zit net zoals van vele anderen die betrokken zijn vanuit de stevige groep, en vrijwel niemand dat kan zien…
Hieronder een overzicht van veel van de successen en acties vanaf 2014 tot nu toe!

Dit onderstaande overzicht is verre van compleet, dus voel je aub niet ‘vergeten’ als iets er niet tussen staat.

Veel linkjes verwijzen rechtstreeks naar facebook of leden uit die groep. Voel je niet verleid facebook te gaan gebruiken als je dat niet doet. Maar weet wel dat er door deze mensen samen al véél werk is verzet…

 

Hoe is het gegaan in de afgelopen jaar?

Duizenden mensen die hun kennis delen, en onophoudelijk elkaars vragen beantwoorde, opdat we samen kunnen groeien en in plaats van 5 mensen met kennis, nu een groep zijn die de waarheid kent en niet meer te stoppen is… Alle acties klein en groot zijn hierin een onderdeel, want zorgen tezamen voor dit sneeuwbaleffect.

Vera Verhagen: “De inspiratie en energie om überhaupt iets te gaan doen zoals inspreken bij de gemeenteraad met 65 handtekeningen met een informatiebijeenkomst tot gevolg en op de verkiezingslijst van Trots Haarlem voor dit onderwerp heb ik helemaal uit Straling enzo en vooral de actiegerichte leden daarop geput. Dus nogmaals dank daarvoor allemaal! “

Hieronder allemaal kanjers uit de groep die zich gezien of gesteund hebben gevoeld om hun steentje bij te dragen voor de goede zaak: Electrosmog op de kaart en 5G tegenhouden

 

Judith Jobse ‘s succes m.b.t vergoeding van stralingswerende materialen bij gemeente Brenda Kratenberg‘s mooie mail aan het Antenneburo
Astrid Kakkenberg die zich inzet voor een gezonde school voor haar kinderen
Dolly Bootsma die zich inzet voor kennis deling en ervaringshulp bij het stralingsarm maken van scholen.

Suleika die een overzicht heeft gemaakt van Wifivrije scholen

Rutger Slim die ook al lange tijd bezig is met straling in het onderwijs

Arjan Bos die regelmatig kennis deelt op zijn site Earthmatters en meehelpt aan meer bereik.

Guido Jonker die kennis uit de groep deelt op Want to know 

Derck Mekkering heeft hopelijk binnenkort een follow up met Femke Halsema om haar te update over straling en de komst van 5G

Hugo Schooneveld werd geïnterviewd door RTL4 – Editie NL over “Hoe gevaarlijk is 5G“.

Carolien Schooneveld geeft advies aan scholen en bedrijven

Silvia Belgraver en Vera Verhagen schrijven regelmatig heldere artikelen over actualiteiten op de mooie website:
https://stralingsbewust.info/

Eke Vriens trekt er regelmatig op uit met haar gele stoel(en) om mensen bewust te maken en te informeren over straling

Mirjam Bout zorgt er al jarenlang ervoor dat de gemeente Utrecht (en nu ook Zeist) het onderwerp straling op de gemeente agenda heeft staan.

Marije Freeve o.a. met haar onophoudelijke energie om flyers te maken en zelf mee te helpen verspreiden.

Wilma de Jong zet haar lokale acties voort en zoekt een advocaat om haar te ondersteunen bij een rechtsgang waarin ze wil pleiten voor een witte zone in de gemeente Berkelland

Robert Teune schrijft regelmatig brieven naar allerlei organisaties maar spreekt ook mensen in zijn omgeving aan om ze te informeren over straling, bijv onlangs 2 politie agenten 

Miran Seyani bood belangeloos haar huis aan aan een dame -die ze om straat tegen kwam en die ‘s morgen bibberend wakker werd- om te kijken of ze zich daar beter voelde.

Dennis Rietbergen maakte samen met Hjalmar Tim Ilmer een documentaire:
“Is radiation the asbestos of the 21st century?
vertoning laat nog even op zich wachten

Petra Vriens behaalde samen met Rob Verboog een succes in Gemeente Heusden

Jo Joseph klom in zijn pen naar aanleiding van het stijgende aantal zelfmoorden

Anouk straalde onder andere als filmster in de film Ubiquity en maakte geweldig debuut in de media aandacht

Martine Vriens (Lets Talk About Tech) helpt met Juridisch advies inmiddels veel mensen (soms aan het einde van hun latijn) met klachten van straling en is bezig met het opzetten van een kort geding.

Chantal Halmans verzamelde onze verhalen en schreef het prachtige boek De Draadloze Kooi

Ook Jolanda Dam schreef een mooi boek

Wendy Schouten was over straling te horen op NOS radio1 

En natuurlijk was er begin 2018 de Gezondheidsbeurs waarvoor Rob Verboog een stand regelde. Incl. tot stand koming van “Eerlijk over straling” In 2019 hebben we dat herhaald!
Mede mogelijk gemaakt door het initiatief van Sodis Vita en de inzet van héél veel leden van deze facebookgroep..


Eke Vriens en Leendert Vriens welke meer dan 25 uur per week aan het prachtige overzichtsdocument genaamd StopUMTS werkt, lezingen geeft en artikelen schrijft op zijn 79ste.

Ook kan er nog op: het unanieme raadsbesluit gemeente Utrechtse Heuvelrug inzake geen slimme lantaarnpalen (maart 2018 n.a.v. de raadsinfobijeenkomst van februari 2018 met sprekers o.a. Carolien en Hugo Schooneveld, werkgroep Stralen doen we liever zelf / Marnix Lamers en Tessa).

Ook het item hierover met interview Wally & Rob bij Van onze centen op SBS6/TV (juni 2018)

2018 Uit de keuken van ‘Straling en Zo’ ontstond nog een prachtig Initiatief; LET’S TALK ABOUT TECH. Met in de hoofdrol Mirjam BoutenCo, Martine Vriens, Anouk, Vera Verhagen, Silvia Belgraver, Aisia Okma, Nanny van Hese, Anne Bressers en Wendy Schouten. Gisteren was de aftrap met een volle zaal in Natlab Eindhoven… ‘…. Be unstoppable!’ Meer info; https://www.letstalkabouttech.nl/

Hierboven de trailer met een prachtige Hoofdrol in de documentaire/film Ubiquity van Bregtje van der Haak door Anouk.

Op 28 februari hebben Nikai de Best en Anouk Sweg een super mooie presentatie gehouden en allerlei vragen netjes gepareerd en toegelicht tijdens de raadsvergadering over de gezondheidsgevaren van 5G en slimme netwerken bij de gemeente Zaanstad.

Meer info over de bijeenkomst vind je hier.

Met ‘onze’ Stephanie Smit met een gave foto op de voorkant en een interview met Chantal Halmans en wederom Judith Jobse ten behoeve van stralingsbewustzijn. Top Dames! <3

En toen kwam er een geweldig Manifest in Culembourg door een initiatief van onze kanjer Judith Jobse

De website van Stralingsbewust bouwde onder leiding van Silvia Belgraver uit tot een volwaardig landelijk informatieplatform.

Waar waren we?

Door onze Catherine Van Ommeren op eigen initiatief deze geweldige 3 minuten ingesproken bij de Amsterdamse Raad…(en daarna nog twee keer, waardoor de gemeente er aldaar niet meer omheen kan) Top gedaan!

Maroesja van den Berg heeft een eigen petitie overhandigd voor de gemeente Noordoostpolder. De wethouder gaf aan dat hij denkt dat het de bevoegdheid van de landelijke overheid is (en landelijk denkt dat lokaal het moet regelen) maar de raad gaat zich wel verdiepen in 5G.

Mooi interview bij omroep Het Gooi door Rob Verboog!
Rob Verboog (Eerlijk over Straling, Verminder Electrosmog en CPLD) aan het woord voor ‘Het Gooi zegt Nee’ Radiointervieuw 12 min.

En de uitzending op 25 april, zie de gehele uitzending en de kortere, aaneengesloten versie:

Indienen van onze Petitie Verminder Electrosmog met 18.000 handtekeningen aan de Tweede kamer, met een mooi verslag door Silvia.

Het indienen van de petitie en het mailen o.a. door leden uit de groep heeft duidelijk effect gesorteerd op het 5G debat. Veel kamervragen over gezondheid!
Mooie demonstratie, goede sfeer… Smaakt naar meer…


Mooie nieuwe Nederlandse site gemaakt door Frank Zweers
www.5gisnietoke.nl die anders dan nu.nl de echte feiten mbt gezondheids- en milieueffecten van straling en 5G op een rijtje zet.

Prachtig informatief document over 5G gemaakt door Jolanda van den Berg

In plaats van de eerste gemeente met 5G, ziet het eruit dat Maastricht de eerste gemeente is die zijn huiswerk heeft gedaan en kritische vragen stelt aan het Ministerie van Economische zaken en Klimaat

Met dank aan Emil Möller, grote klasse!

Super optocht in Den Haag (eerste landelijk 5G demonstratie, met dank aan Georgette Polderman, Petra de Groot, Alja Hoeksema en héél veel meer..
Met dank aan de véle mensen uit de facebookgroep Straling & Zo die zijn gekomen!

Met een geweldige video registratie van de dag door onze Jan den Ouden

Live radiointerview met Marloes Radio 2 Shay, vanaf minuut 20 en daarna gaat het nog even door.

Radiointerview met Hannah Hordijk op Zaanradio (halverwege het fragment begint het)

Mooi initiatief van Mariette Versleijen en Rhea Strik die Dr Pall uitnodigen voor een serie lezingen door het gehele land

Met dank aan Jolanda Van Den Berg Verscheen dit prachtige artikel in het Eindhovens Dagblad.

Door Elizabeth ingesproken bij de raad van Amsterdam Een duidelijke link gelegd van bomenkap naar 5G in Amsterdam… Top gedaan door deze kanjer van de Conscious Club in Amsterdam!

Ongelofelijk goed geschreven stuk van Jolanda van den Berg als klacht tegen het Ministerie van Economische zaken bij de ombudsman. Onze Karin Vink vertelt haar ervaring en gezondheidseffecten door straling in een mooi en helder interview in het november-nummer 2019 van Vrouw Glossy.

Filmpje gemaakt door onbekenden waarin Mona Keijzer de hoofdrol speelt.

Met dank aan Judith en enkele andere stralingsbewuste Culemborgers is de gemeente bewust van de gevaren van 5G.

Toen nam Margot Verhoeven! initiatief voor dit mooie interview waarmee wéér wat nieuwe mensen zijn bereikt!

N.a.v de lezing van Martin Pall georganiseerd door de toppers Renée en Catherine in Amsterdam, schreef Ad Broere dit wakkere artikel.

Door Eke Vriens geïnitieerde en goed georganiseerde 5G (Wij zijn géén Proefkonijn!) demonstratie in Eindhoven, met overhandiging van een informatiemap aan de loco burgemeester.

Door Rob Verboog en Wally georganiseerde ‘protest-bijeenkomst’ vóór het 5G evenement waar enkel aandacht is voor technische aspecten en de gezondheid en softere welzijnsaspecten zonder hun aanwezigheid genegeerd werden…. Super actie… De G van Gezondheid!

N.a.v. de inspraak van Catherine bij de raad in Amsterdam en de reactie van wethouder Melianie zijn Kathie Schene, Dwight Sergio Samson en ik op pad gegaan om de bewoners uit Heesterveld te ontmoeten en te kijken of ze geïnformeerd zijn… 😉

Catherine van Ommeren en Renée van Gennip die m.b.v. de mailinglijsten van Verminder electrosmog een groep hebben gecreëerd welke nu samenkomt om 5G tegen te houden in Amsterdam (en electrosmog meer op de kaart te brengen) en op 25 januari een internationale protestmars in Amsterdam houden

Nog héél veel meer mensen die dor gebruik te maken van het voorbeeldformat om 5G tegen te houden in de gemeente van Verminder Electrosmog gestart zijn met een lokale groep.

En prachtige presentatie van Anouk van Ltat voor de gemeente Noordoostpolder op 25 november 2019

Met dank aan Jordy Zwarts, Leo Blij, Nanco Immanuel en de mensen alhier die het uitgebreid ondertekend en gedeeld hebben…. Een flinke aansprakelijkheidsverklaring voor de Telecom

En dan nog:

Onder leiding van Marina Figée, Annette Fehse en Aisia Okma, Anouk Sweg, Manda-Marieke Schuurer en Anne Bressers het op de agenda krijgen van 5G bij Milieu Defensie

De Motie ‘5G Weg Ermee’ is hier met overduidelijke meerderheid van de stemmen aangenomen door niemand minder dan Milieudefensie.

Dank! ? Ook aan IEDEREEN die erbij was gisteren en mee gestemd heeft!!!

Wat een super gave groep hebben we toch!!!

Niet te vergeten de tientallen geweldige kanjers die in hun gemeente aan de slag zijn om 5G op de agenda te krijgen / tegen te houden, veelal met oorsprong/initiatief uit deze groep.

Met diepe dankbaarheid naar alle leden…
Wees welkom en doe mee! (of je op je eigen/andere manier)

Facebookgroep Straling & Zo

Ik overweeg om het beheer van de groep, na eerst een verdere volwassenheid en zelfsturing van de groep zelf, over te dragen of hulp te zoeken. Niet alleen omdat het zoveel werk is, ook omdat het verschrikkelijk ondankbaar is.

Maar…. Hij was onmisbaar…. en heeft het verschil gemaakt in het op de kaart zetten van stralingsbewustzijn in Nederland, met de respectvolle communicatie onderling welke eromheen plaatsvindt, wat een hele uitdaging is/was met zoveel verschillende invalshoeken en perspectieven.

Esoterische invalshoeken, wetenschappelijk, EHS, macroniveau, korte termijn oplossingen, lange termijn visie en doelstellingen, technische oplossingen, politieke vraagstukken en strategieën, etc…. en vooral het hoofd trots omhoog houden en vertrouwen op de kracht welke in ieder van ons aanwezig is.

Diepe dankjewel voor ieders bijdrage… !!

Als ik nog wat vergeten ben, laat het me weten…

Lieve groet,

De beheerder van Straling & Zo

Marloes van Mensvoort

Ga door, help mee, wacht niet op anderen…. Jij kunt het!
en samen gaan we het tegen houden…

Kom ook naar het protest op 25 Januari

Nieuwe facebookgroep ontstaan uit deze groep met specialisaties.

Zo zijn er actiegroepen in regio’s welke beginnen met ‘Lastvaneenzendmast’ 

Facebookgroep voor EHS gezondheidsklachten door straling beheerder Peter Bevers

Een groep genaamd 5G Plein voor acties om 5G tegen te houden en elkaar op te kunnen vinden, aanmoedigen