Willen we een digitaal Europees ID? Geef je mening!!

Al lijkt die QR voorlopig van de baan, minister Ernst Kuijpers gaat in mei namens 17,5 miljoen Nederlanders een verlenging van de EU- verordening ondertekenen.
Per juni 2022 moet dan de verplichting van het reizen met een QR code zijn ingevoerd+ mensen mogen niet meer weigeren zich te laten vaccineren (!).
Dit gaat allemaal heel stilzwijgend nu.
In Italië loopt het storm met het geven van feedback als burgers (inmiddels 15.000x gedaan) Bij ons is dit nauwelijks bekend.
Ook ik heb een EU- account aangemaakt en moest even (1 dag) wachten op autorisatie. Het geven van feedback is slechts mogelijk tot 7 april.
Denk je dus dat we van die QR- code af zijn, wordt het stiekem met verplichte vaccinatie erbij door de EU ingevoerd als Kuijpers dit gaat ondertekenen en als de meerderheid van de EU- landen hiermee akkoord gaat.
Dit is de link (veel leeswerk en wat moeite doen maar dan kun je in ieder geval je mening geven).
Hoe meer mensen dit weten hoe beter en hopelijk komt er daardoor flink tegengas…

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_en

Onderteken het Europees Burgerinitiatief tégen 5G …!

Europees Burgerinitiatief gestart: stem ook voor Europese wetgeving inzake 5G!

Op 1 maart jl. is in Den Haag de aftrap gegeven voor een campagne waarbij u kunt stemmen voor nieuwe en betere Europese regelgeving voor 5G en het “Internet of Things”. Burgers hebben zorgen over o.a. massaal stroomverbruik, gegevensdiefstal en negatieve gezondheidseffecten door draadloze communicatie. Er moeten dringend beschermende regels komen. Het Europees burgerinitiatief (ECI) heeft als titel: “Stop (((5G)) – Stay Connected but Protected”. Een ECI geeft EU-burgers het wettelijke recht om nieuwe wetten voor te stellen aan de EU. Deze ECI is tot stand gekomen door een unieke en intensieve samenwerking van vele organisaties en burgers uit de Europese landen!

In ons Europees Burgerinitiatief staan 23 voorstellen voor nieuwe of aanpassing van regelgeving en wetten.

Deze voorstellen zijn gebaseerd op 3 hoofdthema’s:

 • Bescherming van al het leven (mens, dier, flora, natuur)
 • Bescherming van milieu en bijv. tegengaan van energiemisbruik door draadloze communicatie
 • Bescherming van privacy en dus ook regelen van burgerrechten, data-eigendom, veiligheid, surveillance, e.d.

Zie voor alle informatie en wijze van stemmen:

 • onze website: https://signstop5g.eu/nl (hier kun je ook onze overzichtelijke flyer bestellen of downloaden)
  • Geen commercieel gebruik van data
  • Geen inzage door niet-bevoegden
  • Slechts een beperkt aantal (relevante) mensen zijn bevoegd en hebben daartoe een “verwerkersovereenkomst of gelijkwaardig” ondertekend voor o.a. geheimhouding
  • De gegevens worden op een termijn na sluiting van de ECI vernietigd.en de website van de Europese Unie: https://europa.eu/citizens-initiative/initiatives/details/2021/000009_en

   Informeer je netwerk en stem nu!

   Opmerkingen:

   Naast het feit dat het stemmen en het invullen tijd kost op de website van de Europese Unie (EU), zie je het misschien ook niet zitten om wat persoonlijke gegevens in te vullen daarbij. Het vertrouwen in dit soort instanties is niet groot, wat gezien sommige ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar begrijpelijk is. Gelukkig zijn er goede vooruitzichten en zijn de zaken rondom ons Europees Burgerinitiatief goed geregeld. Het is dus belangrijk om als EU-burger nu je stem te laten horen!

    

   Burgerinitiatief niet vrijblijvend, maar daadkrachtig

   Omdat het Europees Burgerinitiatief niet iets vrijblijvends is, maar een “krachtig juridisch middel”, worden er ook strenge eisen gesteld om de rechtmatigheid en juistheid van de stemmen vast te kunnen stellen: daarom worden er mede diverse privé-gegevens gevraagd.

    

   Een streng Privacyreglement i.v.m. jouw gegevens

   Voor het correct en vertrouwelijk omgaan met je gegevens is een uitgebreid “Privacyreglement” van toepassing, welke je ook kunt inzien op de “EU-stempagina”, na het klikken op die link.

   Ter geruststelling, het betreffende Privacyreglement hebben wij laten beoordelen en voorziet o.i. in de eisen, die je eraan mag stellen, zoals o.a.:

  Het Privacyreglement meldt zelfs dat natuurlijk de koppeling van de ECI en de stemmer een bepaalde informatie geeft en privacygevoelig zou kunnen zijn: doordat echter onze ECI binnen het 5G dossier 3 verschillende thema’s met in totaal 23 voorstellen op divers terrein betreft, is o.i. die mogelijke koppeling – mede binnen alle geldende strenge waarborgen – niet schadelijk of risicovol. En dus geen beletsel om te stemmen!

  Tevens meldt men dat er wordt vastgelegd van welk IP-adres men stemt: als je niet wilt dat je eigen IP-adres wordt opgeslagen, kun je bijv. vanaf een ander computeradres of vanuit een ander netwerk (al dan niet met je eigen computer) stemmen, want dan wordt dat andere betreffende IP-adres gebruikt.

  Volledigheidshalve melden wij dat tegenwoordig je IP-adres (en andere gegevens) op vrijwel iedere website, die je bezoekt, wordt opgeslagen…… Dus laat dat niet de reden zijn om niet te stemmen!

   

  Maak een schermafdruk bij het stemmen

  Tot slot: vergeet niet een printscreen/schermafdruk te maken van de bevestiging (met nummer) dat je hebt gestemd! Je krijgt namelijk geen bevestiging per mail.

  Met vriendelijke groet,
  Rob Verboog

Maak van 21 Mei 2022 een Bevrijdingsfeest om nóóóit meer te vergeten!


Op 21 Mei 2022 is een héééle bijzondere dag. Dan viert men namelijk dat precies 450 jaar gelden de opstand en bevrijding zonder bloedvergieten was van Enkhuizen en de rest van het land.

De Spaanse bezetters werden afgezet en men koos weer voor het eigen land/volk met Prins van Oranje Nassau.

Nu is het de tijd dat we geen prins meer volgen maar onze eigen leiders zijn. We kunnen opstaan tegen de macht die ons gevangen houdt in angst en steeds verdergaande digitale beperking.

Sympatiseer met 21 Mei en maak er een feest van!!

– Hang de vlag buiten
– Zing op straat (neem je hele koor of muziekgroep mee) Zing dit mee!!!
– Dans samen
– Maak een act!
– Kom met boten naar het IJselmeer en verrenig in dans, gezang en feest!
– Maak een hartgedragen statement voor verbondenheid met elkaar en de natuur en minder A.I.
– Deel het bericht verder rond!!
– Verzin nog veel meer…

Hier is de officiële bekendmaking van het feest van de stichting die dit jaarlijks viert, het afgelopen jaar helaas niet, maar dit jaar graag landelijk en groots uit wil pakken… Maar, wacht niet op een leider of initiatiefnemer…Neem zelf initiatief… En co-crëer gewoon lekker vanalles naast elkaar… in verbondenheid…voor het grotere geheel…en de vrijheid van iedereen. Til elkaar mee OP!!!!!

https://www.oudenkhuizen.nl/opstand

Stelling: “Als de media eerlijk was geweest was 5G er niet gekomen”


Stelling: “Als de media eerlijk was geweest was 5G er niet gekomen”

Deze stelling heb ik geponeerd in de facebookgroep ‘Straling en Zo’.  We hadden kunnen winnen en kunnen het nog steeds verder tegenhouden. In Duitsland zijn er deelstaten welke tegen 5G hebben gestemd. Het komt daar nu niet! Er is een prachtige groep, van vele duizenden mooie mensen door het hele land, met veel actieve mensen welke voor de corona nog bezig waren om electrosmog op de agenda te krijgen van de gemeentelijke organen. Er was/is een hele actieve gemotiveerde groep in heel het land. Dat merkte je goed aan een van de laatste demo’s… wat zelfs na het op het laatste moment verplaatsen van de demo-datum op een doordeweekse dag nog steeds 2000 prachtige zielen trok voor een prachtige parade… Zie… (video demo Amsterdam). Met dank nogmaals aan de vele initiatiefnemers en hulp die deze kar trok!!! Eerder was er ook al een demo met een heerlijke zachtmoedige sfeer in Den Haag en o.a. nog in Eindhoven. Het was zwaar maar dagelijks werd onze groep groter en sterker… ( Chappeau aan deze dappere initiatiefnemers van het eerste uur!) Hier een overzicht van acties van onze groep van 2014 tm 2019 bijgewerkt. de beweging was simpelweg bijna niet meer tegen te houden (werkelijk alle argumenten lagen aan onze kant) en we hadden het vast toen al gewonnen als de media er daarna niet zo’n lelijk, laag bij de gronds, spel van had gemaakt.. .

De (oude vergane glorie) media ging toen iedereen die zich zorgvuldig had ingelezen op 5G techniek en de keerzijden van deze verregaande verminking-/digitalisering van ons dagelijks leefmillieu, na een paar tochwel begrijpelijke zendmastbranden door jongens die we niet kenden…. als gekkies wegzetten. Enorm laag bij de grond. Ik lees die media dan ook niet meer Gelukkig hebben we er veel andere media voor teruggekregen die onze steun en support erg hard verdient… Zie de prachtige lijst hieronder en het worden er steeds meer…!!

Met als nieuwe topper We Are Pioneers magazine maar ook De andere krant, wordt, nu het een week-magazine is… telkens nóg beter, genuanceerder en vollediger in het nieuws brengen en de layout. Dank aan deze helden van De Nieuwe Media!! 

Ook de nieuwe groepen welke er nu ontstaan door het hele land, voortkomend uit het huidige Corona-schandaal, staan veelal open voor de kruisbestuivingen met 5G. 5G is immers het netwerk waarop al deze gruwel-toekomstscenario’s mogelijk zijn.

Met vriendelijke groet,
Marloes

Is quantum techniek de techniek voor de ‘nieuwe wereld’?

Quantumtechnieken versus ons los maken met een digitaal systeem?
in de laatste bijeenkomst waar ik was (n.a.v. een bijeenkomst m.b.t. Society 4.0 in de regio) waar ik bij het onderwerp ‘Digitalisering en techniek’ was gaan zitten bespraken we dat we, in de ideale situatie graag minder techniek zouden willen ipv meer… Ons hart wordt bijvoorbeeld warmer van; Lekker fysiek op het land bezig zijn, met een community.. gezond voedsel, betekenisvol leven… met eerder een computertje met kabelinternet ergens achterin de schuur, liever dan continu voor alles in de ‘stralende’ broekzak, levend tussen allerlei ‘zenders’… We merkten dat de gedachte aan alles verregaand digitaliseren, ons hart eerder koud dan warm/enthousiast levend maakt. Wie herkent dit? Tegelijkertijd zijn de gedecentraliseerde mogelijkheden die digitalisering nen techniek ons biedt om los te geraken van het systeem ook een grote kans.

Twee fasen een korte en een lange termijn
In ons groepje formuleerden we deze middag dat er ten aanzien van ‘De nieuwe wereld’ wss twee fasen zijn… De eerste waarin huidige technieken meegenomen mogen worden om te zorgen dat onze onafhankelijkheid van mondiale systemen (Big tech, Big data, Big farma en Big oil) meer vormgegeven kunnen worden… Denk aan de mogelijke initiatieven voor een lokale munt, lokaal voedsel kunnen vinden en verdelen… welke gebaat is bij wat handige technieken, een site of apps… Maar deze verdergaande digitalisering is niet de stip op de horizon waar ons hart op aangaat, omdat het wéét dat het klopt. Waar het wel op aangaat zijn uiteindelijk technieken welke via quantumtechnieken mogen gaan lopen. We weten nu nog niet hoe dit moet, wat er precies allemaal mogelijk is, en hoever dit nog van ons vandaan ligt…? Maar ik merk dat iedereen die aanhaakt op ‘De nieuwe wereld’, de wereld welke welke dichterbij onze menselijkheid, ons hart en de natuur mag gaan liggen… intuitief een JA!!! voelt bij techniek van de Toekomst; als quantumtechnieken en niet op nog meer appjes, AI-bemoeienis en beeldschermen…

Heb je iets interessants te melden hierover?
Ik wil iedereen die dit bericht leest en hierover iets interessants te melden heeft verzoeken om dit te doen… dan kunnen we het bundelen en gaan co-creëren! 🙂