Onderteken het Europees Burgerinitiatief tégen 5G …!

Europees Burgerinitiatief gestart: stem ook voor Europese wetgeving inzake 5G!

Op 1 maart jl. is in Den Haag de aftrap gegeven voor een campagne waarbij u kunt stemmen voor nieuwe en betere Europese regelgeving voor 5G en het “Internet of Things”. Burgers hebben zorgen over o.a. massaal stroomverbruik, gegevensdiefstal en negatieve gezondheidseffecten door draadloze communicatie. Er moeten dringend beschermende regels komen. Het Europees burgerinitiatief (ECI) heeft als titel: “Stop (((5G)) – Stay Connected but Protected”. Een ECI geeft EU-burgers het wettelijke recht om nieuwe wetten voor te stellen aan de EU. Deze ECI is tot stand gekomen door een unieke en intensieve samenwerking van vele organisaties en burgers uit de Europese landen!

In ons Europees Burgerinitiatief staan 23 voorstellen voor nieuwe of aanpassing van regelgeving en wetten.

Deze voorstellen zijn gebaseerd op 3 hoofdthema’s:

 • Bescherming van al het leven (mens, dier, flora, natuur)
 • Bescherming van milieu en bijv. tegengaan van energiemisbruik door draadloze communicatie
 • Bescherming van privacy en dus ook regelen van burgerrechten, data-eigendom, veiligheid, surveillance, e.d.

Zie voor alle informatie en wijze van stemmen:

 • onze website: https://signstop5g.eu/nl (hier kun je ook onze overzichtelijke flyer bestellen of downloaden)
  • Geen commercieel gebruik van data
  • Geen inzage door niet-bevoegden
  • Slechts een beperkt aantal (relevante) mensen zijn bevoegd en hebben daartoe een “verwerkersovereenkomst of gelijkwaardig” ondertekend voor o.a. geheimhouding
  • De gegevens worden op een termijn na sluiting van de ECI vernietigd.en de website van de Europese Unie: https://europa.eu/citizens-initiative/initiatives/details/2021/000009_en

   Informeer je netwerk en stem nu!

   Opmerkingen:

   Naast het feit dat het stemmen en het invullen tijd kost op de website van de Europese Unie (EU), zie je het misschien ook niet zitten om wat persoonlijke gegevens in te vullen daarbij. Het vertrouwen in dit soort instanties is niet groot, wat gezien sommige ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar begrijpelijk is. Gelukkig zijn er goede vooruitzichten en zijn de zaken rondom ons Europees Burgerinitiatief goed geregeld. Het is dus belangrijk om als EU-burger nu je stem te laten horen!

    

   Burgerinitiatief niet vrijblijvend, maar daadkrachtig

   Omdat het Europees Burgerinitiatief niet iets vrijblijvends is, maar een “krachtig juridisch middel”, worden er ook strenge eisen gesteld om de rechtmatigheid en juistheid van de stemmen vast te kunnen stellen: daarom worden er mede diverse privé-gegevens gevraagd.

    

   Een streng Privacyreglement i.v.m. jouw gegevens

   Voor het correct en vertrouwelijk omgaan met je gegevens is een uitgebreid “Privacyreglement” van toepassing, welke je ook kunt inzien op de “EU-stempagina”, na het klikken op die link.

   Ter geruststelling, het betreffende Privacyreglement hebben wij laten beoordelen en voorziet o.i. in de eisen, die je eraan mag stellen, zoals o.a.:

  Het Privacyreglement meldt zelfs dat natuurlijk de koppeling van de ECI en de stemmer een bepaalde informatie geeft en privacygevoelig zou kunnen zijn: doordat echter onze ECI binnen het 5G dossier 3 verschillende thema’s met in totaal 23 voorstellen op divers terrein betreft, is o.i. die mogelijke koppeling – mede binnen alle geldende strenge waarborgen – niet schadelijk of risicovol. En dus geen beletsel om te stemmen!

  Tevens meldt men dat er wordt vastgelegd van welk IP-adres men stemt: als je niet wilt dat je eigen IP-adres wordt opgeslagen, kun je bijv. vanaf een ander computeradres of vanuit een ander netwerk (al dan niet met je eigen computer) stemmen, want dan wordt dat andere betreffende IP-adres gebruikt.

  Volledigheidshalve melden wij dat tegenwoordig je IP-adres (en andere gegevens) op vrijwel iedere website, die je bezoekt, wordt opgeslagen…… Dus laat dat niet de reden zijn om niet te stemmen!

   

  Maak een schermafdruk bij het stemmen

  Tot slot: vergeet niet een printscreen/schermafdruk te maken van de bevestiging (met nummer) dat je hebt gestemd! Je krijgt namelijk geen bevestiging per mail.

  Met vriendelijke groet,
  Rob Verboog

5 gedachten over “Onderteken het Europees Burgerinitiatief tégen 5G …!

 1. Ik ben tegen het uitrollen van 5G omdat ik niet geloof dat het veilig is voor mens dier en planten.
  Proeven hebben desastreuze gevolgen laten zien op vogels.

 2. Ik ben tegen 5 g, daar ik zolangzamerhand steeds meer lichamelijke klachten ervaar.
  Slechts slapen, prikkelingen in handen en voeten. Niet goed kunnen concentreren, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *