Mondkapjes? Doe er niet aan mee…

Het lijkt onschuldig, maar vind hier alles op een rij over mondkapjes. Heel Nederland weet dat ze niet helpen, of zo enorm weinig (en tegelijkertijd wel schadelijk zijn, een inbreuk doen op onze persoonlijke levenssfeer en dat dit hele beleid, toegegeven door van Dissel, slechts een sociaal experiment is… ) Er is geen enkele reden, buiten allerlei emotionele bedreigingen of onrechtmatige boetes om eraan mee te doen. Doe dat dan ook niet…! Hieronder heb ik mijn eigenlijk heel positieve ervaringen in de supermarkt gedeeld… !

Mijn ervaring over het winkelen zonder mondkapje….

Moet steeds een drempeltje over om weer boodschappen te doen zonder mondkapje (nog steeds geen op gehad!). Meestal grond ik mijzelf stevig in de feiten en weet dat het klopt, en ontspan daarna in mijn hart, als ik gebalanceerd de winkel doorga, maar altijd een klein beetje bang dat nu die ene boze persoon uitvalt en ik dan ff niet mn feiten rustig uit kan/wil leggen voor wederzijds begrip (niet altijd zin in). Maar, ik kom eigenlijk vooral aardige mensen tegen. Nog niks vervelends, in tegendeel, alsof mensen extra willen laten merken dat je ook zonder echt wel welkom bent, soms wat jaloers dat jij zonder durft… mondkapjes om je heen zakken steeds verder af…Personeel in de benzinepomp roept je onnodig duidelijk vriendelijk na…om een punt te maken dat ik zonder mondkap welkom ben. Ik maak veel oogconract met mensen en glimlach naar eenieder, met en zonder kapje en respecteer altijd hun persoonlijke space…Voelt bekrachtigend steeds zo dicht bij mijzelf te blijven (ben overigens sowieso ook heel slecht in iets anders) Kom eigenlijk altijd met meer energie van de winkels vandaan, terwijl ik er soms ook best tegenop zie… Dus, bij twijfel, doe mee en hou vol!!


10 Januari

Blijf er wat tegenopzien. die boodschappen… Heb nog steeds geen ‘kapje’ op gehad… Maar .. viel wéér alles mee…!! Van voor tot achteraan de winkel enkel vriendelijke mensen, middenin de winkel een dame die haar mondkapje, terwijl ze voor me stond naar beneden schoof en me een heel uitgebreid verhaal gaf over waarom dat dit allemaal niet klopt en mondkapjes onzin zijn, en van waaruit ze spreekt, namelijk dat ze zelf al ooit eerdeer op het randje van de dood stond… uiteindelijk heb ik mn visiekaartje maar gegeven en gaan we een keer koffie doen bij de kassa voor en achter me schoven de kapjes over de neus naar beneden en werd me nadrukkelijk duidelijk gemaakt dat ik oké was.. zoals ik was, met een ‘bloot gezicht’ haha…. tot aan de bewaking aan toe die me extra liet merken dat ie me een fijne avond wenste… dus, wees niet bang.. doe, als dat beter voor je voelt, gerust je kapje af… en ontspan je hart en verbind je met de medemens.. Ze vinden het fijn!!! 

12-januari

START A MOVEMENT! 
Vandaag wilde ik eens een andere supermarkt uitproberen, want misschien ligt het aan mijn wijkje in de stad dat het hier wat gemakkelijker gaat. Dus was vanmiddag in een andere plaats (dorp) en ben daar voor de test even met mn blote zelf (we hebben het over het gezicht) boodschappen wezen doen…

Bij de ingang stond een heel jong meisje met mondkapje… en ze wees met haar wijsvinger naar haar kapje toen ze me zag aankomen… Waarop ik zei, ‘Benauwd’… en haar vriendelijk aankeek alsdat we zojuist samen besloten hadden prima te begrijpen wat ik bedoelde… en toen liep ik rustig door… de winkel in. Energetisch voelde ik dat ik iemand met wat vraagtekens achter had gelaten, er is toch een EXTREEM BEDREIGEND VIRUS. Maar, voor de goede zaak (WAARHEID BOVEN BULLSHIT), stapte ik voort…
Wederom me eerst gronden in m’n eigen benen/waarheid… rug recht oprichten, gelijkwaardig aan de ander, mij in m’n hart ontspannen, zacht naar de mensen om mij heen, en me vervolgens op mijn boodschappen richten…
Weer geen probleem, tot en met het eind… Cassiere ook héél vriendelijk.

Bij het naar buiten gaan voelde ik de flabbergasted gedaante van het jonge meisje achter me in de rug prangen…. Maar hopelijk begrijpt ze het een keer.. nu erheen lopen en het uit gaan leggen maakt het onnodig beladen… bovendien kan ik niet iedereen redden, was mijn, misschien iets minder nobele, afweging…

Buiten bij het inleveren van de winkelwagentjes liep een dame van in de 60 me tegemoed… Na een seconde mompelde ze iets van ooh mondkapje terwijl ze in haar zak graaide…. waarop ik zei… “Ik heb het zojuist zonder gedaan…” Vervolgens ontstond er een gesprekje waarbij ze me uitgebreid uitlegde dat ze het zo’n verschrikkelijke onzin vond, maar tot nu toe niet zonder durfde en nog niemand zonder had gezien in deze supermarkt in dit dorp.. Waarop ik herhaalde; “Ik ben net zonder geweest en dat ging prima. Niemand heeft wat gezegd, en cassiere was net zo vriendelijk als anders… Ik gaf haar een knipoog en zei; Start a movement!

Na een kort gesprekje wilde ze dit zelf ook gaan doen, waarop ik haar vanuit het niks een kus op de wang gaf, mn visitekaartje mee om de uitslag te delen, en haar succes wenste… en daar ging ze…. met haar eerste stappen… en een rechte rug, zomaar met een bloot gezicht door de AH.
Ik heb haar nog net langs het meisje zien gaan…. en daarna draaide ik me in vertrouwen en nog vol nieuwsgierigheid om… om ook het meisje bij de ingang zich niet te ongemakkelijk te laten voelen… (Maar ooit zal ook zij het hoop ik begrijpen…)
(WAARHEID BOVEN BULLSHIT)

Als ik nog bericht krijg van deze onbekende dame die haar eerste stappen zette in haar buurtsuper met bloot gezicht, dan deel ik het!

 

Wat is jouw ervaring?

Deel ze hieronder …!

2 gedachten over “Mondkapjes? Doe er niet aan mee…

  1. Hier in België is het overal verplicht en kom je er niet in.Doe je het toch dan dreigt men de politie te bellen met voor jou een zware boete als gevolg.

  2. In tankstations en bakkerij geen mondkapje, herken reacties hierboven beschreven. In supermarkt wel een met zelfgeprinte tekst “pas op, mondkapjes maken je ziek erger dan een ‘virus’ mondkapjeseffecten.nl”, maar ik weiger deze over mijn neus te doen dus ik blijf vrij ademen. Nog nooit iets van gehoord, niemand lijkt erop te letten. Bij ons in de supermarkt loopt zelfs de manager met kapje onder zijn neus, mede nadat daar een medewerker onwel werd van die klotedingen. Sjoemelen dus, laat je de adem niet benemen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + vijftien =