Straling & Zo facebook. Successen en acties van 2014 tot nu!


Ongeveer tegelijk met het starten van deze website en petitie ben ik op facebook begonnen eerst met een Pagina ‘Straling vervuilt de ether’ 3000 volgers (die bestaat nog steeds maar op een pagina kun je alleen nieuws delen en ik wilde een groep vormen en bekrachtigen in hun eigen kracht.
Dat gebeurde met de groep ‘Straling en Zo’. Inmiddels 4300 leden.

In de groep Straling & Zo zit ik als beheerder een beetje zoals een overdreven moederkloek al jarenlang er bovenop om een goede sfeer te creëren/behouden, conflicten direct uit te spreken, respect te krijgen voor elkaars verschillen, eerlijke informatie te delen zonder eigen winst, samen te groeien, win-win situaties te creëren, initiatief aan te moedigen en elkaar te inspireren en ondersteunen in acties. Een beetje een soort vrouwelijk en dienend leiderschap neem ik aan.
Als ik een paar dagen weg ben dan vraag ik anderen om mee waar te nemen, dank daarvoor.

Mede te danken aan dit betrokken beheer, de brede kennis welke aanwezig is welke overvloedig gedeeld wordt door iedereen, en de steeds verdergaande volwassenheid van de leden in de groep hebben we de afgelopen jaren al veel successen behaald. Soms een succes door een individuele actie, soms door elkaar online te treffen en daarna samen te werken in een subgroep / project stromen we steeds verder over in andere initiatieven.

De cultuur van ieder in zijn eigen kracht voor samenwerking

Er zijn niet veel regels in de groep, maar er is wel een bepaalde sfeer die we gezamenlijk hooghouden, met mooie waarden/cultuur, waarop dit drijft…

Zoals:
– Respect hebben voor elkaar
– Zorgvuldig communiceren en je oordeel uitstellen (mildheid)
– Kwaliteiten inzetten voor de zaak, niet enkel voor je eigen voordeel
– Bijdragen wat je kan (hulp, brieven schrijven, creatief zijn, mensen informeren, of geld overmaken aan anderen die wat doen)
– Alles wat hier in de groep gedeeld wordt is van iedereen (geen bezit)
– Alles mag besproken worden, zolang het stralingsgerelateerd is
– Een constructieve houding (tegenover slachtoffer of afschuif gedrag) wordt gewaardeerd
– Fouten mogen gemaakt worden initiatief en risico wordt aangemoedigd.
– Verschillen mogen er zijn, probeer vragen te stellen en bruggen te bouwen in plaats van in discussie te gaan met elkaar
– Samen komen we het verst, we laten ons niet uit elkaar drijven

Omdat het dat verdient, heb ik een aantal onze successen van de afgelopen jaren
(met behulp van Suleika de Smit) bij elkaar gezet.

Nieuwe initiatieven door de leden zelf

Zonder de leden van Straling en Zo welke ik hieronder benoem, waar inmiddels meerdere mooie initiatieven uit zijn voorgekomen, zoals Let’s Talk About Tech, SOS straling. Eerlijk over straling, Stralingsbewust.info, 5GNietoké, en steeds meer anderen, was dit alles niet gebeurt.

Omdat hier ook veel eigen bloed, zweet en tranen in zit net zoals van vele anderen die betrokken zijn vanuit de stevige groep, en vrijwel niemand dat kan zien…
Hieronder een overzicht van veel van de successen en acties vanaf 2014 tot nu toe!

Dit onderstaande overzicht is verre van compleet, dus voel je aub niet ‘vergeten’ als iets er niet tussen staat.

Veel linkjes verwijzen rechtstreeks naar facebook of leden uit die groep. Voel je niet verleid facebook te gaan gebruiken als je dat niet doet. Maar weet wel dat er door deze mensen samen al véél werk is verzet…

 

Hoe is het gegaan in de afgelopen jaar?

Duizenden mensen die hun kennis delen, en onophoudelijk elkaars vragen beantwoorde, opdat we samen kunnen groeien en in plaats van 5 mensen met kennis, nu een groep zijn die de waarheid kent en niet meer te stoppen is… Alle acties klein en groot zijn hierin een onderdeel, want zorgen tezamen voor dit sneeuwbaleffect.

Vera Verhagen: “De inspiratie en energie om überhaupt iets te gaan doen zoals inspreken bij de gemeenteraad met 65 handtekeningen met een informatiebijeenkomst tot gevolg en op de verkiezingslijst van Trots Haarlem voor dit onderwerp heb ik helemaal uit Straling enzo en vooral de actiegerichte leden daarop geput. Dus nogmaals dank daarvoor allemaal! “

Hieronder allemaal kanjers uit de groep die zich gezien of gesteund hebben gevoeld om hun steentje bij te dragen voor de goede zaak: Electrosmog op de kaart en 5G tegenhouden

 

Judith Jobse ‘s succes m.b.t vergoeding van stralingswerende materialen bij gemeente Brenda Kratenberg’s mooie mail aan het Antenneburo
Astrid Kakkenberg die zich inzet voor een gezonde school voor haar kinderen
Dolly Bootsma die zich inzet voor kennis deling en ervaringshulp bij het stralingsarm maken van scholen.

Suleika die een overzicht heeft gemaakt van Wifivrije scholen

Rutger Slim die ook al lange tijd bezig is met straling in het onderwijs

Arjan Bos die regelmatig kennis deelt op zijn site Earthmatters en meehelpt aan meer bereik.

Guido Jonker die kennis uit de groep deelt op Want to know 

Derck Mekkering heeft hopelijk binnenkort een follow up met Femke Halsema om haar te update over straling en de komst van 5G

Hugo Schooneveld werd geïnterviewd door RTL4 – Editie NL over “Hoe gevaarlijk is 5G“.

Carolien Schooneveld geeft advies aan scholen en bedrijven

Silvia Belgraver en Vera Verhagen schrijven regelmatig heldere artikelen over actualiteiten op de mooie website:
https://stralingsbewust.info/

Eke Vriens trekt er regelmatig op uit met haar gele stoel(en) om mensen bewust te maken en te informeren over straling

Mirjam Bout zorgt er al jarenlang ervoor dat de gemeente Utrecht (en nu ook Zeist) het onderwerp straling op de gemeente agenda heeft staan.

Marije Freeve o.a. met haar onophoudelijke energie om flyers te maken en zelf mee te helpen verspreiden.

Wilma de Jong zet haar lokale acties voort en zoekt een advocaat om haar te ondersteunen bij een rechtsgang waarin ze wil pleiten voor een witte zone in de gemeente Berkelland

Robert Teune schrijft regelmatig brieven naar allerlei organisaties maar spreekt ook mensen in zijn omgeving aan om ze te informeren over straling, bijv onlangs 2 politie agenten 

Miran Seyani bood belangeloos haar huis aan aan een dame -die ze om straat tegen kwam en die ‘s morgen bibberend wakker werd- om te kijken of ze zich daar beter voelde.

Dennis Rietbergen maakte samen met Hjalmar Tim Ilmer een documentaire:
“Is radiation the asbestos of the 21st century?
vertoning laat nog even op zich wachten

Petra Vriens behaalde samen met Rob Verboog een succes in Gemeente Heusden

Jo Joseph klom in zijn pen naar aanleiding van het stijgende aantal zelfmoorden

Anouk straalde onder andere als filmster in de film Ubiquity en maakte geweldig debuut in de media aandacht

Martine Vriens (Lets Talk About Tech) helpt met Juridisch advies inmiddels veel mensen (soms aan het einde van hun latijn) met klachten van straling en is bezig met het opzetten van een kort geding.

Chantal Halmans verzamelde onze verhalen en schreef het prachtige boek De Draadloze Kooi

Ook Jolanda Dam schreef een mooi boek

Wendy Schouten was over straling te horen op NOS radio1 

En natuurlijk was er begin 2018 de Gezondheidsbeurs waarvoor Rob Verboog een stand regelde. Incl. tot stand koming van “Eerlijk over straling” In 2019 hebben we dat herhaald!
Mede mogelijk gemaakt door het initiatief van Sodis Vita en de inzet van héél veel leden van deze facebookgroep..


Eke Vriens en Leendert Vriens welke meer dan 25 uur per week aan het prachtige overzichtsdocument genaamd StopUMTS werkt, lezingen geeft en artikelen schrijft op zijn 79ste.

Ook kan er nog op: het unanieme raadsbesluit gemeente Utrechtse Heuvelrug inzake geen slimme lantaarnpalen (maart 2018 n.a.v. de raadsinfobijeenkomst van februari 2018 met sprekers o.a. Carolien en Hugo Schooneveld, werkgroep Stralen doen we liever zelf / Marnix Lamers en Tessa).

Ook het item hierover met interview Wally & Rob bij Van onze centen op SBS6/TV (juni 2018)

2018 Uit de keuken van ‘Straling en Zo’ ontstond nog een prachtig Initiatief; LET’S TALK ABOUT TECH. Met in de hoofdrol Mirjam BoutenCo, Martine Vriens, Anouk, Vera Verhagen, Silvia Belgraver, Nanny van Hese, Anne Bressers en Wendy Schouten. Gisteren was de aftrap met een volle zaal in Natlab Eindhoven… ‘…. Be unstoppable!’ Meer info; https://www.letstalkabouttech.nl/

Hierboven de trailer met een prachtige Hoofdrol in de documentaire/film Ubiquity van Bregtje van der Haak door Anouk.

Op 28 februari hebben Nikai de Best en Anouk Sweg een super mooie presentatie gehouden en allerlei vragen netjes gepareerd en toegelicht tijdens de raadsvergadering over de gezondheidsgevaren van 5G en slimme netwerken bij de gemeente Zaanstad.

Meer info over de bijeenkomst vind je hier.

Met ‘onze’ Stephanie Smit met een gave foto op de voorkant en een interview met Chantal Halmans en wederom Judith Jobse ten behoeve van stralingsbewustzijn. Top Dames! <3

En toen kwam er een geweldig Manifest in Culembourg door een initiatief van onze kanjer Judith Jobse

De website van Stralingsbewust bouwde onder leiding van Silvia Belgraver uit tot een volwaardig landelijk informatieplatform.

Waar waren we?

Door onze Catherine Van Ommeren op eigen initiatief deze geweldige 3 minuten ingesproken bij de Amsterdamse Raad…(en daarna nog twee keer, waardoor de gemeente er aldaar niet meer omheen kan) Top gedaan!

Maroesja van den Berg heeft een eigen petitie overhandigd voor de gemeente Noordoostpolder. De wethouder gaf aan dat hij denkt dat het de bevoegdheid van de landelijke overheid is (en landelijk denkt dat lokaal het moet regelen) maar de raad gaat zich wel verdiepen in 5G.

Mooi interview bij omroep Het Gooi door Rob Verboog!
Rob Verboog (Eerlijk over Straling, Verminder Electrosmog en CPLD) aan het woord voor ‘Het Gooi zegt Nee’ Radiointervieuw 12 min.

En de uitzending op 25 april, zie de gehele uitzending en de kortere, aaneengesloten versie:

Indienen van onze Petitie Verminder Electrosmog met 18.000 handtekeningen aan de Tweede kamer, met een mooi verslag door Silvia.

Het indienen van de petitie en het mailen o.a. door leden uit de groep heeft duidelijk effect gesorteerd op het 5G debat. Veel kamervragen over gezondheid!
Mooie demonstratie, goede sfeer… Smaakt naar meer…


Mooie nieuwe Nederlandse site gemaakt door Frank Zweers
www.5gisnietoke.nl die anders dan nu.nl de echte feiten mbt gezondheids- en milieueffecten van straling en 5G op een rijtje zet.

Prachtig informatief document over 5G gemaakt door Jolanda van den Berg

In plaats van de eerste gemeente met 5G, ziet het eruit dat Maastricht de eerste gemeente is die zijn huiswerk heeft gedaan en kritische vragen stelt aan het Ministerie van Economische zaken en Klimaat

Met dank aan Emil Möller, grote klasse!

Super optocht in Den Haag (eerste landelijk 5G demonstratie, met dank aan Georgette Polderman, Petra de Groot, Alja Hoeksema en héél veel meer..
Met dank aan de véle mensen uit de facebookgroep Straling & Zo die zijn gekomen!

Met een geweldige video registratie van de dag door onze Jan den Ouden

Live radiointerview met Marloes Radio 2 Shay, vanaf minuut 20 en daarna gaat het nog even door.

Radiointerview met Hannah Hordijk op Zaanradio (halverwege het fragment begint het)

Mooi initiatief van Mariette Versleijen en Rhea Strik die Dr Pall uitnodigen voor een serie lezingen door het gehele land

Met dank aan Jolanda Van Den Berg Verscheen dit prachtige artikel in het Eindhovens Dagblad.

Door Elizabeth ingesproken bij de raad van Amsterdam Een duidelijke link gelegd van bomenkap naar 5G in Amsterdam… Top gedaan door deze kanjer van de Conscious Club in Amsterdam!

Ongelofelijk goed geschreven stuk van Jolanda van den Berg als klacht tegen het Ministerie van Economische zaken bij de ombudsman. Onze Karin Vink vertelt haar ervaring en gezondheidseffecten door straling in een mooi en helder interview in het november-nummer 2019 van Vrouw Glossy.

Filmpje gemaakt door onbekenden waarin Mona Keijzer de hoofdrol speelt.

Met dank aan Judith en enkele andere stralingsbewuste Culemborgers is de gemeente bewust van de gevaren van 5G.

Toen nam Margot Verhoeven! initiatief voor dit mooie interview waarmee wéér wat nieuwe mensen zijn bereikt!

N.a.v de lezing van Martin Pall georganiseerd door de toppers Renée en Catherine in Amsterdam, schreef Ad Broere dit wakkere artikel.

Door Eke Vriens geïnitieerde en goed georganiseerde 5G (Wij zijn géén Proefkonijn!) demonstratie in Eindhoven, met overhandiging van een informatiemap aan de loco burgemeester.

Door Rob Verboog en Wally georganiseerde ‘protest-bijeenkomst’ vóór het 5G evenement waar enkel aandacht is voor technische aspecten en de gezondheid en softere welzijnsaspecten zonder hun aanwezigheid genegeerd werden…. Super actie… De G van Gezondheid!

N.a.v. de inspraak van Catherine bij de raad in Amsterdam en de reactie van wethouder Melianie zijn Kathie Schene, Dwight Sergio Samson en ik op pad gegaan om de bewoners uit Heesterveld te ontmoeten en te kijken of ze geïnformeerd zijn… 😉

Catherine van Ommeren en Renée van Gennip die m.b.v. de mailinglijsten van Verminder electrosmog een groep hebben gecreëerd welke nu samenkomt om 5G tegen te houden in Amsterdam (en electrosmog meer op de kaart te brengen) en op 25 januari een internationale protestmars in Amsterdam houden

Nog héél veel meer mensen die dor gebruik te maken van het voorbeeldformat om 5G tegen te houden in de gemeente van Verminder Electrosmog gestart zijn met een lokale groep.

En prachtige presentatie van Anouk van Ltat voor de gemeente Noordoostpolder op 25 november 2019

Met dank aan Jordy Zwarts, Leo Blij, Nanco Immanuel en de mensen alhier die het uitgebreid ondertekend en gedeeld hebben…. Een flinke aansprakelijkheidsverklaring voor de Telecom

En dan nog:

Onder leiding van Marina Figée, Annette Fehse, Anouk Sweg, Manda-Marieke Schuurer en Anne Bressers het op de agenda krijgen van 5G bij Milieu Defensie

De Motie ‘5G Weg Ermee’ is hier met overduidelijke meerderheid van de stemmen aangenomen door niemand minder dan Milieudefensie.

Dank! ? Ook aan IEDEREEN die erbij was gisteren en mee gestemd heeft!!!

Wat een super gave groep hebben we toch!!!

Niet te vergeten de tientallen geweldige kanjers die in hun gemeente aan de slag zijn om 5G op de agenda te krijgen / tegen te houden, veelal met oorsprong/initiatief uit deze groep.

Met diepe dankbaarheid naar alle leden…
Wees welkom en doe mee! (of je op je eigen/andere manier)

Facebookgroep Straling & Zo

Ik overweeg om het beheer van de groep, na eerst een verdere volwassenheid en zelfsturing van de groep zelf, over te dragen of hulp te zoeken. Niet alleen omdat het zoveel werk is, ook omdat het verschrikkelijk ondankbaar is.

Maar…. Hij was onmisbaar…. en heeft het verschil gemaakt in het op de kaart zetten van stralingsbewustzijn in Nederland, met de respectvolle communicatie onderling welke eromheen plaatsvindt, wat een hele uitdaging is/was met zoveel verschillende invalshoeken en perspectieven.

Esoterische invalshoeken, wetenschappelijk, EHS, macroniveau, korte termijn oplossingen, lange termijn visie en doelstellingen, technische oplossingen, politieke vraagstukken en strategieën, etc…. en vooral het hoofd trots omhoog houden en vertrouwen op de kracht welke in ieder van ons aanwezig is.

Diepe dankjewel voor ieders bijdrage… !!

Als ik nog wat vergeten ben, laat het me weten…

Lieve groet,

De beheerder van Straling & Zo

Marloes van Mensvoort

Ga door, help mee, wacht niet op anderen…. Jij kunt het!
en samen gaan we het tegen houden…

Kom ook naar het protest op 25 Januari

Nieuwe facebookgroep ontstaan uit deze groep met specialisaties.

Zo zijn er actiegroepen in regio’s welke beginnen met ‘Lastvaneenzendmast’ 

Facebookgroep voor EHS gezondheidsklachten door straling beheerder Peter Bevers

Een groep genaamd 5G Plein voor acties om 5G tegen te houden en elkaar op te kunnen vinden, aanmoedigen