De aarde, de kosmos en elektrosmog… 5 aandachtspunten voor goede energie!

Als een ruimte goed voelt, gaan dingen vanzelf… Slapen we lekker… en staan we fit op.
Voelen we ons verankerd, doch flexibel, gekoesterd doch vrij, geïnspireerd doch compact. Rustig doch levend….

Er zijn ontelbare dingen die te maken hebben met hoe een ruimte voelt, een deel is visueel, een deel temperatuur, tast en geur en een belangrijk groot deel daarvan is energetisch. Hieronder is een overzichtelijke structuur gemaakt om met deze velden aan de slag te kunnen en hiermee ook een leefomgeving te verbeteren.

Kortweg kunnen we 5 deelgebieden omschrijven waarin technische of esoterische velden ons beïnvloeden. Sommige invloeden zijn positief, andere negatief en hierin zit ook nog een persoonlijke component.

1. Aarde Energie

– 1.a Aarde zelf
– 1.b Materiaal tussen jou en de aarde
– 1.c Aarding van technische installaties

2. Energie om je heen
– 2.a Energie van spullen
– 2.b Onverwerkte emoties van mensen in een ruimte
– 2.c Mensen die om de woning heen wonen
– 2.d Entiteiten

3. Laagfrequente velden
– 3.a Elektrische velden
– 3.b Magnetische velden

4. Dirty Electricity
– 4.a Vuile stroom door omvormers, adapters, LED verlichting

5. Hoogfrequente velden
– 5.a Wifi
– 5.b Smartphone of slim horloge
– 5.c Ipad
– 5.d Slimme meters
– 5.e Zenders om je heen
– 5.f Smart….. in je huis

Plaatje tekenen

De Aarde zelf
1. A Doe je ogen dicht en ga direct op de aarde zitten. Kun je connecten met je lichaam, voel je de aarde… ? Kun je connecten. Wat zegt deze aarde.. Wil je graag blijven zitten of juist graag weg. Wat zegt dit gevoel als je erdoorheen gaat?

Voedt hij je. Steunt of bezielt deze aarde je of laat hij je onrustig wankelen.

Is de grond voedend, en wordt je enkel op sommige plekken draaierig, dan kan dat een waterader zijn. Hiervoor zijn esoterische meetmethoden. (lecherantenne of Wichelroede)

De materialen tussen jou en de aarde
1.B Een fijne aarde energie wil je behouden. Beton is vaak verbonden met de aarde. Een zwevende vloer met kunststof zeil disconnect je met de aarde. Dat kan fijn (zacht) zijn als er niet teveel ruis op andere vlakken (3,4,5) is, anders heb je goede aarde nodig om prikkels af te kunnen voeren en diepe stilte alsnog te voelen… (dat kan via aarde of kosmos).

Aarding van apparaten
1.C
Om de velden rondom apparaten af te laten voeren ipv in de ruimte te laten hangen en de mensen te verstoren, is goede technische aarding nodig. Check deze daarom.
– Check de aardpen, liefst 0 Ohm (soms wel 40 meter diepe aardpen)
– Check aarde aansluiting in stopcontact (is er een aarde-draad)
– Check of een apparaat zelf geaard is, of laat deze aarden (door een metaaldeel van het apparaat met koperdraad te verbinden aan de aarding i.d. elektra of rechtstreeks met de aarde via een aardpen (soms is 20 cm diepte van een pen in de grond al voldoende voor afvoer van velden uit je huis).

ENERGIE OM JE HEEN

Energie spullen
2.A Spullen kunnen een positieve of negatieve lading in je huis brengen

2.B (Onverwerkte) emoties
Alles wat er geleefd is, maar nog geen plek gevonden is, of onvoldoende geuit is gaat vastzitten. In lichamen maar ook ruimtes gaan hierin mee resoneren. Kun je / mag je je keel openzetten. Je boosheid voelen, verdriet of onmacht, kwetsbaarheid of schaamte of ook je onmenselijke kracht.
Hoeveel ruimte is er voor gevoel (ademen) in jouw ruimte/huis. Dit voelen anderen aan en resoneren hierop mee (en brengen ook altijd iets eigens mee in).

2.C Wat is er om je huis heen?
.1 Natuur De natuur heeft natuurwezens. Hoe staat het hiermee? Als er weinig hoogfrequente velden zijn, zijn er veel natuurwezens.

.2 Mensen Welke mensen zijn er om je huis heen? Hebben ze en durven ze nog hun hart te openen naar elkaar. Hoeveel ‘angst, controle, berekendheid’ zit er in hun of juist ‘openheid, vertrouwen, levenswijsheid en speelse spontane flow’? Dit tweede is over het algemeen helend voor iedereen die in zo’n veld verkeerd.

2.D Entiteiten
Een entiteit kan aanvoelen als een zware energie en kan sterk lijken op wat een laagfrequent stroomveld doet. Als je erop inzoomt kun je soms… boze, soms angstige, soms neutrale kwaliteiten voelen. Een entiteit kun je met je intenties vragen om weg te gaan, of soms, door het opruimen en/of schoonmaken van een ruimte verdwijnt deze vanzelf. Vaak zijn ze hier omdat ze nog wat willen zeggen, soms zijn ze hier omdat ze bang zijn om te gaan, en kun je hen met jouw intentie helpen. Bewaak hierin je grenzen. Jij leidt dit feestje…

Het is goed te realiseren dat laagfrequente velden aan kunnen voelen als entiteit en andersom. Beide storen, maar vragen om een compleet andere oplossing. DE entiteit of ander natuurlijk stoorveld vraagt een esoterische oplossing, is de verfijnde hulpmiddelen van onze persoonlijke geest en soms ook met het gebruik van voorwerpen of stenen. De technische stoorvelden, bijv laagfrequente elektrische of magnetische velden, vragen om een technische oplossing. Hoe verklein je dit veld, is het apparaat geaard, wat kun je aan afscherming doen (bijv met metaal wat je aard of koolstofverf). Een tussengebied is nog het terrein van wateraders waar je mbv magneten een stroomrichting kunt veranderen. Er zijn mensen bedreven in dit tussengebied en het is goed om kritisch doch open te zijn. De meeste softe aanpakken zijn slechts tijdelijk functioneel, en soms werken technische oplossingen niet voldoende omdat hier een persoonlijke emotie of familiegeheim of trauma stoort… Wees kritisch!! Maar het laatste woord is hier niet over gezegd… We staan aan het begin van een wetenschap, van de/onze natuur op energetisch niveau.

Laagfrequente velden rond apparaten

3.A Elektrische velden rondom apparaten of kabels
Hoeveel kabels heb je eigenlijk nodig? Hoe is het om dat achterkamertje af te sluiten van het stroomnet en daar lekker te gaan slapen? Heb je weleens nagedacht om je huis op 24 Volt te laten werken? Wist je dat een laptop vaak functioneert op 12 Volt gelijkstroom. Dat wat een zonnepaneel opwekt, wordt door ons, dmv een omvormer (hoogfrequente stoorvelden en dirty electricity) omgezet in wisselstroom van 220 Volt en dan bij de adapter van de laptop (weer dirty electricity) weer omgezet in 12 Volt gelijkstroom…. Hoe is het als we alles op 12 Volt gelijkstroom zouden laten lopen…?

Elektrische velden beperk je door gebruik van afgeschermde kabels en goede aarding van apparaten. Je kunt ook iets afschermen met geaard afschermmateriaal.

3.B Magnetische velden rondom apparaten of kabels
Waar slaap je? Waar zit je veel? Magnetische velden zijn moeilijk af te schermen maar je kunt er wel rekening mee houden bij de plaatsing van je huis of meubels. Hoe zit het met de magnetische velden om je heen, liggen er kabels in de grond? En hoe is het om gewoon eens de stoppen uit de meterkast uit te doen, en te voelen wat het verschil is, en mogelijk eens wat elektra te verminderen. Voel je het verschil?

4 Dirty electricity
Hoe is het energieverbruik van je apparaten. Goedkope apparaten, omvormers van zonnepanelen adapters en LED-lampen creëren vaak veel vuile stroom. Om dit enigszins op te vangen heb je stetzerizers maar beter is het om al deze apparaten te voorkomen of enkel de beste (minst storende) te plaatsen. Er circuleren lijstjes voor alle apparaten op het internet. Qua goede omvormers ziet het huidige lijstje er als volgt uit

1. SMA Sunny Boy
2. Mastervolt
3. ABB
4. Danfoss 
5. Victron

Wat betreft zonnepanelen: Let op hoe de installateur bedraad. Zonnepanelen moeten volgens de NEN1010 een eigen aardlekschakelaar hebben. Dat moet er een zijn met een z.g. B uitschakelkarakteristiek, want die negeert piekstromen. De aansluiting van de B aardlekschakelaar gaat direct op de hoofdschakelaar en absoluut niet op een type A aardlekschakelaar, want die gaat anders regelmatig uitvallen.

Stel bij het aanleggen van zonnepanelen de navolgende eisen aan de installateur:
• Geen optimizers toepassen.
• De omvormer moet een SMA-model zijn.
• Draden dicht bij elkaar leggen, kort houden en twisten.
• Metalen onderdelen aarden.
• Plaats filters in de in- en uitgang van de omvormer.

Hoogfrequente velden

5. De hoogfrequente velden zijn verantwoordelijk voor hoogfrequente ruis in de ether en wordt door alles wat draadloze gepulseerde velden afgeeft geproduceerd.
– 5.a Wifi
– 5.b Smartphone of slim horloge
– 5.c Ipad
– 5.d Slimme meters
– 5.e Zenders om je heen
– 5.f Smart….. in je huis

Het beste is het om deze in je woon- en leefomgeving zoveel mogelijk te vermijden of beperken. Doe je internet aan een kabel, zorg dat je ver weg van een zendmast woont. Bel met een kabel of met een luidspreker haal geen slimme wifi-gestuurde apparaten in huis, ookal worden ze als sexy aangeprezen… Omdat ze naast de schadelijke hoogfrequente stoorvelden ook nog je data verzamelen.

Dit lijstje is heel persoonlijk, maar mijn lijstje zou er ongeveer zo uitzien…
– Afstand tot zendmast liefst min 2 km
– Afstand tot wifi-router liefst min 40 meter
– Geen eigen wifi, kies voor kabelinternet
– Verf de wand naar de buren eventueel met koolstofverf
– Geen smarttechnieken (Sonos, slimme meter, smart-tv, etc) in huis

*Wifi Ga eens zitten en mediteren naast een wifi-router en daarna zonder/of uit.
Wat zijn de verschillen…? Zonder wifi heb je…
– Een rustiger hoofd
– Meer lichaamsconnectie / intuïtieve vermogens
– Meer verbinding met je innerlijke stilte en daarmee wijsheid
– Meer verbinding met jezelf en daardoor, daarna, met een ander.

*Wij zijn het meest in onze kracht als we ons verbonden weten met de aarde en de kosmos en hiermee de grootsheid van het mens-zijn kunnen ervaren, wat verdwijnt als we ons enkel in ons fysieke, doch mentale deel bevinden. 

Meer informatie of aanvullingen… ? mail; actie@verminder-electrosmog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *