Hoeveel Sven’s hebben last van thuiswerken?

Sven van 24 komt binnen in mijn praktijk met hevige pijn aan de nek, schouders, last van oorsuizen en een druk op het hoofd… hii voelt zich wazig.

Bij doorvragen blijken deze klachten gekomen zijn na het verplicht thuiswerken. Na de tweede behandeling waarin ik alles opnieuw losmaak in zijn bovenlichaam begin ik over zijn werkruimte en hoe de situatie is m.b.t. stralende apparaten in de ruimte?

Hij geeft aan voor het grootste deel bekabeld te werken, maar wel recht achter een meterkast te zitten. Hij is geïnteresseerd om te kijken hoe de situatie werkelijk is, en leent voor de gelegenheid mijn stralingsmeter met uitleg.

Een week later zie ik hem weer, hij brengt de stralingsmeter terug en hij vertelt me dat hij de werkplek gemeten heeft en er vooral vanuit de meterkast enorm sterke velden hoogfrequente straling komt. We nemen samen de situatie in zijn huis door, aangezien dit welleens een vermindering aan zijn klachten kan betekenen, en het blijkt dat hij zijn kantoor ook naar boven kan verplaatsen waar het de rustigste plek was in huis qua straling.

Twee weken later komt hij terug, is superblij en straalt van oor tot oor… Hij vertelt dat hij direct de volgende dag zijn werkplek heeft verplaatst en een aantal dingen heeft bekabeld, zoals de muis. Vervolgens heeft hij de afgelopen twee weken, NERGENS meer last van gehad. De druk op het hoofd, spanning in de nek en schouders en het oorsuizen zijn COMPLEET VERDWENEN!
Hij bedankt me enorm voor het inzicht en de hulp… Dat is fijn voor hem, maar ik vraag me nu af:
Hoeveel meer Sven’s hebben last van thuiswerken? 

Eén gedachte over “Hoeveel Sven’s hebben last van thuiswerken?

  1. Interessant artikel en voor mij zeer herkenbaar.
    Vraag: naast mijn werkplek staat mijn modem.
    PC, muis en telefoon allemaal aan ’touwtjes’.
    Hoeveel last kan ik hebben van dat modem?
    En vraag 2: kan er iets om dat modem heen gezet worden, of zijn er bepaalde stenen die de straling kunnen neutraliseren? Alvast dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *