Zo is Digitale Detox erg makkelijk!

Via Ecolonie, de watermolen van Tjitske en Haje, de 5 kinderen en de mooie stek van familie Kiviet, langs Joost die midden in de bossen leeft stralingsvrij op een natuurplek Back to Basic met een hoofdletter B, langs Anouk, Mick op 14 Hectare een schattig huisje en een baby, terug langs camping La Jonquille van Jacqueline en Herman en De natuurlijke Tijd waar Hans en Indi hun hartestroom vormgeven….Ik heb mijn ogen uitgegeken…. Laat je inspireren…!!!”

Ik zal de foto’s hieronder delen, en een verhaal toevoegen….


“Op het verst gelegen veldje bij Ecolonie is het goed toeven!”

 

‘Fijn dat Robin zich hier zo goed ingezet heeft om de plek daadwerkelijk stralingsarm te maken. Zowel de elektra goed aan te sluiten als de regel geen telefoongebruik op het terrein te bewaken.’

 

RUSTIG VERBLIJF BIJ ECOLONIE

Er zijn mooie stukken terrein voor rust, spelen of een kampvuur. De prachtige nieuwste bouwwerken zijn creaties van Jos en Anja, die samen als Nomaden rondtrekken met hun camper en telkens een poos op een plek verblijven / wonen en tegelijk een project doen. Op dit moment zijn ze bezig met het maken van een Wifi-hok. Net buiten het terrein. Zodat de absolute verslaafden toch ergens hun shotje kunnen halen. Een eindje verwijderd van de rest. Natuurlijk is hier wel overal op het terrein een optie voor kabelinternet. Met mijn laptopje heb ik zonder hf straling gezeten. Goed geregeld vanuit een stralingsoogpunt!

Momenteel is Robin bezig aan een nieuw project waar hij kasten klaar aan het maken is die stopcontactjes krijgen zodat mobiele telefoons opgeladen kunnen worden terwijl ze opgesloten en stralingswerend liggen. Je moet wat….


EEN PRACHTIGE WATERMOLEN

Doorgereden naar Tjitske en Haje die een mooie watermolen gekocht hebben. Vertrokken uit Friesland vanwege een stralingsoverbelasting, proberen ze hier van de nood een deugd te maken. We hebben er heerlijk geslapen… Wat een fijne energie.

Er is een flinke ruimte om te kunnen kamperen (alles nog in de opstart). Er is een warme douche, eventueel ook eentje buiten waarbij je eerst een vuurtje met hout kunt stoken om vervolgens kijkend over het terrein en spetterend tezamen met de hond (van de buren) het nachtelijke sterrenstof van je af kunt spoelen…  Er is ruimte om te koken (primitief) en wat kraantjes. Wij vonden het heerlijk.

Ook de omgeving met prachtige bossen en oude Franse nederzettingen viel bij ons goed in de smaak. De eerste zendmast staat op 3 km, dus je kunt ongestoord wandelen… en lekker liggen op het sprookjesachtige zachte heerlijke mos, waar we gemakkelijk iedere middag even zouden kunnen liggen siësta’en… met de rug op het bedje en de neus in de zon….

 
Ons tentje in dit paradijs… Rechtse hokje is het composttoilet en links de geweldige douche…. Hieronder ook!

De hond van de buren doucht graag mee! 

VERDER NAAR HET ZUIDEN

Toen door naar Anous, Kees en hun 5 kinderen. Inmiddels was Paul, mijn reisgezelschap voor de eerste week naar huis, teruggevlogen vanuit Toulouse, en had ik nog bijna 3 weken… Ff wennen aan het alleen zijn en toen tijd om langs Anous te gaan! Toen ik hier aan de deur stond deed Anous open alsof ze me verwachtte en werd ik enorm hartelijk verwelkomd! Ze zijn hierheen getrokken enerzijds door hun stralingsbewustzijn, maar ook omdat ze thuisonderwijs bieden aan hun spruiten en ieder land hier anders op reageert. Ook kiezen ze ervoor om niet te vaccineren en ze trekken van land naar land om de meest gunstige plek voor hen uit te kiezen. Hoewel ze gek zijn op het nomadische leven, hopen ze nu, omwille van clubjes voor de kinderen, hier wat langer te blijven. De Bed en Breakfast is open… reken er wel op dat je met 7 anderen, waarvan 5 kleine lieve huppels, aan tafel zit. Ik vond het heerlijk. Ook omdat het hele fijne mensen zijn. 

     

Slaapkamer en huis zijn erg gehorig, maar de slaapkamer is écht stralingsarm. Ik heb hier heerlijk geslapen.

  
Dank aan 4 meiden en 1 jongen voor een onvergetelijk verblijf. Als jullie eens in Nederland zijn, sta gerust op een onverwacht moment voor mijn deur. x

VAN NIETS IETS MAKEN DAT ALLES OVERTREFT

 

Door naar plekje nummer 4. Joost die in de bossen van Zuid Frankrijk woont. Alles Low budget en biologisch verantwoord. Een fijne excentrieke man die van een eenvoudige plek in de natuur werkelijk een paradijsje heeft gemaakt. Een ongoing project waar ik graag nog eens terug ga. Geen mobiel bereik hier, nul straling.
Om een berichtje te versturen of ontvangen moet je 5 minuten een berg oplopen. En ik ervoer dat als enorme luxe. Om de dag ga je dan een keertje, met heel je aandacht, je vrienden of thuisfront begroeten, in mijn geval via sms. Ik heb internet deze hele vier weken geen echt seconde gemist!

ff een wasje doen, de zon zien opkomen over de heuvels, maar serieus… Wat wil je nog meer?


“Een heerlijke warme douche heerlijk in je nakie in het Franse paradijs.” Er is een eigen bron op het terrein die naar alle uithoeken water brengt. Op deze plek wordt het water door een lang stuk zwarte buis geleid om met slechts 10 minuten zon al een warme douche te hebben… gratis van de natuur… Goddelijk!

Joost leeft van maximaal een paar tientjes in de maand. Schaarste lijdt volgens hem tot creativiteit, zéker in de natuur… en er zijn echt weinig dingen leuker dan het zelf te doen. Hij wil geen geld, buiten het hoogst noodzakelijke, en houdt van de zuivere eenvoud die dat brengt.

Het is hier inderdaad fijn, zuiver en vrij. En dan staan heel veel mooie dingen nog niet op de foto! Een moestuin met overdosis aan heerlijke tomaten en kruiden, vers gebakken brood, een badkuip voor eventueel een dagelijkse Ice Challenge, twee composttoiletten, een mooie huiskamer met houtkachel en een gastenverblijfje.

Slogan van Joost:

“De natuur heeft alles wat je nodig hebt. Als je haar een klein beetje structuur geeft ( en verzorgt. Mijn aanvulling 😉  ) Dát is het paradijs!”

 

Links hierboven (maak de volgende keer een betere foto) zie je een prachtige plek welke de wereldhuiskamer heet. Hierin ben je welkom om te zijn. Inmiddels is ie wat opgeruimder en de sfeer is er geweldig! Er staan veel mooie boeken, je kunt muziek maken, of je warmen aan de stoof. Op het terrein is geen gas, wel veel hout.
 
  

Een dagje met Joost op pad om een schitterend klooster te bezoeken, wat te koop is, op een stralingsarme plek in een eigen dal!! (Informeer bij interesse gerust even naar de details.)

       
Aangezien ik een slechte bijrijder ben, ben ik vandaag de chauffeur. 🙂 ‘Oh wat een mooi plekje, onderweg… ‘ Kopje koffie zetten, genieten en door…! No hurries… Be happy… !

Zo, even een Selfie…. en (met pijn in mijn hart) door…..

NAAR ANOUK EN HAAR ZOON IN DE MAGISCHE CEVENNES

Weer wat km in de auto. Dit keer op naar de Cevennes, waar Anouk samen met Mick, Joshua (zoontje van 1) een kat, een paard en twee honden leeft. Bijna 2 jaar nu hier, daarvoor in een Yurt in Nederland, waar ze haar vriend heeft ontmoet.

Ze hebben op een plateau een Yurt gezet. (Wat een mooie constructie als je geen vlakke ondergrond hebt!).
Dit was mijn slaapkamer voor 2 nachten.

 
Omdat iedereen een beetje druk was, en ikzelf extreem dol ben op heerlijk vers eten, heb ik in de avond lekker voor iedereen gekookt… (Sorry Mick van de Paprika! Hij was héérlijk! 😉 )

CAMPING WIFIVRIJ IN DE VOGEZEN

500 Km verder lag de camping van Jacqueline en Henk, die er helaas (in het naseizoen) niet waren. Maar echt een aanrader, La Jonquille. Op een heerlijk stralingsarm plateau, met schitterend uitzicht, volop ruimte om te spelen voor kinderen en een kampvuurplek en nette voorzieningen. Kom er graag eens terug. In de Vogezen.

 

MAAR WIE HET LAATSTE LACHT….

En last but NOT least. De geweldige plek van Hans en Indi, ook in de Vogezen. ‘De Natuurlijke tijd’. Een Ruïne, 20 jaar geleden gekocht door Hans en lekker op eigen tempo low budget opgeknapt. Je kunt hier voor langer of korter stralingsarm verblijven. Om een sms te sturen moet je de heuvel op lopen… 🙂

‘Waar je alle sleur direct helemaal vergeet als je je herinnert hoe eenvoudig geluk ook alweer kan zijn! ‘<3  


                                           

INDIA IN DE ARDENNEN

Op de terugweg (altijd een goede tussenstop in de Ardennen). Een lekkere (hoewel de mijne is lekkerder) Indiase maaltijd bij het Hare Krishna Klooster, voor iedereen toegankelijk en een must om eens te hebben gezien en meegemaakt. Rahadesh, Durbuy, Ardennen.      

Wil je meer stralingsarme vakantieverblijven of woon/werkgemeenschappen vinden, kijk dan op www.wifivrij.nl