Zendmasten in gemeente Utrecht

Gewéldige bewonersactie!!!

Nav toenemende gezondheidsklachten van een bewoonster uit Lombok, heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en is met een flyeractie mensen in haar buurt gaan vragen of zij ook, klachten nav het plaatsen van nieuwe zendmasten in de Antoniuskerk, herkent.

 Flyer gemaakt en in haar buurt verspreid door  Mirjam’  

Antoniuskerk Bisdom Utrecht ontvangt 13.000 per jaar voor de zendmast in haar toren

                         
Daarop heeft zij 35 reacties gekregen van mensen die dezelfde gezondheids-klachten hebben sinds de plaatsing van de nieuwe zendmast in de kerk. Naar aanleiding hiervan is er een bewonersavond geweest om de klachten en verhalen in kaart te brengen en het geluid naar de politiek te verduidelijken.

Voor deze mensen is duidelijk dat zij zich gedupeerd voelen door de zendmast welke ongevraagd in hun leefomgeving is geplaatst, zeker nu er zo overweldigend veel aanwijzingen zijn dat mensen hier klachten van ondervinden. De 35 omwonenden, maar ook de vele wetenschappelijke studies die deze klachten ondersteunen. Ook voor de kinderen die er opgroeien wordt op een betere/gezondere leefomgeving ingezet, aangezien is aangetoond dat zij nog veel gevoeliger zijn voor de schadelijke effecten van een overdosis aan straling. Zo wordt hyperactiviteit alsook slapeloosheid veelvuldig veroorzaakt door straling.

 

Kinderen zijn ontspannender in een stralingsarme omgeving

Enkele van de buurtbewonders hebben zich in de materie rondom zendmasten en straling in het algemeen verdiept en zijn tot de conclusie gekomen dat er nauwelijks beleid is dat zorgt voor de bescherming van haar burgers. Het beleid dat er is, is dat er in alle talen gezwegen wordt over de risico’s en een torenhoge norm, die alleen maar zorgt voor bescherming van de industrie.

Op verzoek van hen is er een raadsvergadering geweest rondom het onderwerp Straling en zendmastbeleid.

Hier zijn verschillende filmpjes te zien van deze bijeenkomst:

Bijeenkomst Gemeente Utrecht

 

         

           Wetenschapper Jan-Rutger Schader aan het woord

 

Vragen door de Raadsleden

Carolien Schooneveld (Stichting EHS)

De dappere initiatiefneemster; Mirjam

 

         Rob Verboog (Verminder – Electrosmog / Stop Overdosis Straling)

En vele anderen, zie het kanaal Utrechtse Raadsinformatiebijeenkomst

Wat duidelijk is is dat het probleem veel groter is als wat tot nu toe door de reguliere media wordt voorgehouden. Telecom is angstvallig stil op dit terrein. Ook op deze bijeenkomst heeft T-mobile zich laten kennen door na uitnodiging simpelweg niet op te komen dagen.

De diverse politieke partijen zijn het eens dat het een erg belangrijk onderwerp is voor nadere beschouwing. Enkele hebben getoond interesse te hebben in een koplopersfunctie wat betreft dit onderwerp te worden. Hoe kun je bereikbaarheid vormgeven zonder de schadelijke straling continu door ons lijf te zenden? Dus zonder alle nadelige gezondheidseffecten (concentratie, slapeloosheid, lusteloosheid, oorsuizen, hyperactiviteit, etc).

Met dank aan M. Bout voor dit geweldige initiatief!

Wij wensen de bewoners en politieke partijen in Utrecht veel wijsheid toe bij hun beslissingen!

Onverschilligheid is er al genoeg.

Voor iedereen die dit leest, je kunt dit onderwerp lokaal op de plaatselijke agenda krijgen. Dat is nodig en heeft zin! Voor het landelijke deel, en om krachten te bundelen kun je de petitie ondertekenen.

Dank voor uw aandacht / inzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *