‘Hoe kan ik helpen?’

Deze brief kreeg ik en schreef ik terug nav de vraag wat iemand, nog vrij nieuw op het onderwerp, nu eigenlijk kan doen… Misschien heb jij er ook wat aan 🙂

Dank je wel voor wat jullie doen 🙂 Ik waardeer het heel erg en ik ben blij dat ik via de nieuwsbrief op de hoogte kan blijven van kom-in-actie-mogelijkheden en nieuws over dit onderwerp!

Ik irriteer me enorm aan de kortzichtigheid en blindheid rond dit onderwerp en ik ben blij dat er tenminste iets gebeurt.

Nogmaals dank daarvoor 🙂

En Ja, ik zal eens kijken wat ik zelf kan doen.

Nog even een vraagje. Ik ben me nu aan het verdiepen in zendmasten, maar eerlijk gezegd zijn er nogal veel soorten en weet ik niet zo goed waar ik mij het beste tegen kan verzetten/wat het schadelijkste is.

Ik kan me namelijk voorstellen dat het te veel gevraagd is voor veel mensen als ik vraag om alle zendmasten te verwijderen. Kun jij mij helpen qua info?

Ik kijk nu op de site: gsmmasten.nl en vind deze masten:

GSM 900 mast (8918), GSM 1800 mast (4882), UMTS mast (14601), LTE mast (16764), WiFi HotSpot (2588), FON WiFi (8579)Eduroam Wi-Fi (443), C2000 mast (578), Digitenne TV (306), Digitale Radio (2), Analoge TV (21), Analoge FM Radio (130)

Welke zijn echt belangrijk om te bestrijden?

En eigenlijk zoek ik ook een soort handleiding/boekje om in ‘babytaal’ uit te leggen waarom straling niet onschuldig is en waarom het belangrijk is om er wat tegen te doen.

Mijn familie vindt het al snel te ingewikkeld worden allemaal, en zit dan vooral niet te wachten op gedoe. Het moet dan vooral simpel en werkbaar zijn, maar wel met duidelijke info.

Weet jij of er zoiets bestaat?

Groetjes,

L

 

Dag L

Deze brochures kun je downloaden of gratis bestellen en is aardig in Babytaal 😉
http://www.beperkdestraling.org/brochure-over-wifi-en-dect-bestel-gratis-exemplaren

Alle zendmasten zijn een slecht idee, maar de laatste generaties maken het wel steeds erger. Eigenlijk vanaf het moment dat telefoons niet meer enkel voor bellen, en misschien een sms’je gebruikt werden, maar voor grote ladingen data. Zodat iedereen continu overal youtubefilmpjes kan bekijken en deze data dus ook continu in de lucht hangt.

Véél teveel voor de gevoelige mens.

Je kunt dingen aanpakken op ieder niveau.. en het begint met het zelf zo goed mogelijk doorgronden.. het is complex.. maar ook boeiend.. en we hebben niet zoveel keus als we een gezonde toekomst voor onze kinderen (of die van een ander) willen..
Hier de belangrijkste tips https://www.verminder-electrosmog.nl/tips/

Daarna of tegelijk, je eigen omgeving bewust maken is dan al een goede volgende stap.

Een stralingsmeter vasthouden en ermee rondlopen is overigens een enorme eye-opener. Zowel voor jezelf als voor de mensen om je heen. Het maakt het letterlijk veel tastbaarder en dat helpt enorm in de bewustwording en de bereidheid om open te staan voor alternatieven, heb ik gemerkt.

Welke zendmasten… voor mij snijdt 4G=Lte echt letterlijk in m’n schedel…  Maar misschien staat er bij jou een andere zendmast dichtbij welke voor klachten bij omwonenden zorgt…  Je zou daar eens over kunnen informeren. Bijvoorbeeld een flyer maken… en die verspreiden in de buurt rondom de zendmast, of mensen met klachten zich willen melden. Of mensen met vragen zodat je een info avond kunt organiseren… of iets .. (wat jou ligt!).  

Hier vind je op postcode zoeken, de zendmasten waar dat deze bij jou in de buurt staan…  http://www.antenneregister.nl/Html5Viewer_Antenneregister/Index.html?viewer=antenneregister

De folders voor de link hierboven ophangen bij je huisarts, de supermarkt of rond laten slingeren in de bus of trein kan natuurlijk ook nooit genoeg… 🙂

Wil je wat anders substantieels gaan doen, kijk dan eens op de agenda van de gemeente, welke onderwerpen erop staan, welke een link met technologisering hebben. Meer draadloos, meer wifi, camera’s op lantaarnpalen.. iets dat ‘slim’ is…  Op dat moment zou je erheen kunnen gaan om je ermee te bemoeien.., Stel maar eens vragen of dat zij kunnen garanderen dat de techniek veilig is… of dat je vraagt of ze zelf het gevoel hebben voldoende te zijn voorgelicht over de schaduwkanten… en waar gewenst een info avond (laten) organiseren…  

Hopelijk heb je hier al wat aan…. !

Hartelijke groet,
Marloes

Verminder Electrosmog

* Wil je in jouw gemeente 5G tegenhouden… Vind dan HIER hoe de groep ‘Stralen doen we liever zelf’ dat in de gemeente Utrechtse Heuvelrug gedaan heeft, door simpelweg wat gesprekjes aan te gaan in de lokale politiek… Opdat meer mensen dit oppakken