Houd ook in jouw gemeente de komst van 5G in de gaten!

Houd ook in jouw gemeente de komst van 5G in de gaten!

‘Nuttige documenten beschikbaar’

Zoals bekend zijn we (Marnix, Tessa en Floris) als ‘Stralen doen we liever zelf’ lokaal hier op de Utrechtse Heuvelrug actief tegen voortschrijdende straling en mogelijke privacyschendingen. Het mooie is dat we sowieso echt serieus genomen zijn door de lokale politiek. We hebben ook met enkele partijen informeel contact gehad en ze dachten op meerdere manieren met ons mee. Klasse.

Op 8 februari is het verwachte besluit uitgesteld. We verwachten dat de smart functionaliteiten, uit de aanbesteding gaan. Maar ook al gebeurt dat, dan kan 5G nog steeds onze dorpen bereiken natuurlijk. We doen daarom een oproep aan de raad. We gaan ook wederom nader in contact met ze.

Wil je ook in jouw gemeente de komst van 5G proberen te vertragen of tegen te houden?
Volg de politiek: Volg de aankondigingen van aanbestedingen daarover (in ons geval betrof het de straatlantaarns, maar het kan natuurlijk op heel andere wijzen ‘binnenkomen’.). Je kunt gewoon ook daarover in contact treden.

Zoek de agenda van de gemeenteraad op de gemeentesite (Google), en vraag bv aan de griffier nadere info als je daar niet wijzer van wordt. (Bij ons is alles wel degelijk transparant, griffiers waren heel behulpzaam). Spreek raadsleden aan (bij onze gemeente staan alle namen, telefoonnummers, email van raadsleden gewoon op de site)

Ontvang onze brieven voor jouw gemeente

Als je onze persberichten en brieven aan onze gemeente wilt ontvangen, laat het weten!
We hebben hele scherpe brieven aan de gemeente opgesteld, met zeer gefundeerde achtergrondinfo. Echt goede bronnen over straling, 5G en privacy. 
Deze bevatten allerlei argumenten waar gemeenteraadsleden gevoelig voor (kunnen) zijn, en je kunt ze zo krijgen!

Ga er gauw mee aan de slag en controleer vandaag nog jouw gemeente over aanbestedingen of agendapunten op de gemeenteagenda. Bedenk wel: de uitrol van 5G volgt landelijke bepalingen waar gemeenten niet heel veel over te zeggen hebben, helaas. Maar hoe meer we ons laten horen, hoe beter het is. De frequentieveiling staat gepland voor 2019.

Zie hier een film naar de gemeentebespreking van maandag 10 februari 2018
Conclusie; beter geen 5G in de stad vóórdat de effecten tm 4G zijn onderzocht en deze nieuwe techniek is goedbevonden.
Hugo Schooneveld, Rob Verboog en Carolien Schooneveld leggen hier uit aan de gemeente dat deze huidige ontwikkeling onverantwoord is en er landelijk een dubieus (geen adequaat) beleid is. Momenteel lopen er geen enkele onderzoeken naar de gezondheidseffecten van deze ontwikkelingen en raast de sneltrein zonder goede redenen af op een ongezonde toekomst.

Verder: 4 maart première van de docu over 5G en AI van We Are Change R’dam.
Zie de korte trailer

Contactdag van Stichting EHS (waar ook andere geïnteresseerden in het onderwerp straling elkaar kunnen treffen, staat gepland op 7 April.

Op facebook kun je met een bedrade computer ook aanhaken met jouw idee of initiatief.

Veel succes!

Hartelijke groeten,
namens; Stralen doen we liever zelf,
Marnix Lamers

 

Mail voor de documenten, als je in jouw gemeente aan de slag wilt; Marnix: Stralendoenwelieverzelf@gmail.com  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *