facebookberichtje ‘richting crowdcontrol?’

 

 
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en buiten
Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Peter Molenkamp

19 mei om 10:02

Toen het drukker werd op straat werden er verkeerslichten ingevoerd. Dit om verkeersongelukken te voorkomen. Steden werden drukker en de oude straatjes waren niet geschikt voor de vele auto’s. Er werk éénrichtingsverkeer ingevoerd om alles in goede banen te leiden. Dit systeem werkt en heeft ook een belangrijk doel. Verkeersveiligheid.

Nu is er Corona en het is gevaarlijk. Het is zelfs zo gevaarlijk dat onze samenleving wereldwijd heringericht moet worden. Supermarkten mag je alleen bezoeken voor boodschappen. Je mag dit niet meer doen met je gezin, vriend of vriendin. Een badkamer uitzoeken bij de bouwmarkt mag je niet met je partner terwijl het toch handig is dat je dit samen beslist lijkt mij. De trein is een vervoersmiddel geworden die je alleen mag gebruiken als het een doel heeft. Nee, voor een uitje is dit verboden gebied. En als je gehandicapt ben dan kan je de trein ook al vergeten omdat je met je rolstoel niet meer geholpen wordt om de trein in te komen. Dit allemaal omdat we via 1.5 meter een virus te bestrijden hebben.

Nu is daar iets nieuws bij gekomen. We gaan in stedelijk gebied verplichte looprichting invoeren om ons als schaapjes te laten leiden. De Boa’s oftewel “ro-boa-ts” zijn de nieuwe Bordercollie’s die ons dmv instructies in goede banen leiden. De overheid is de herder die de Boa’s naar de goede richting fluiten. Doen ze dit goed dan krijgen ze een “koekje”.

Zijn straatjes te smal om ons aan de 1.5 meter te houden dan wordt deze straat éénrichtingsverkeer. Je moet dan maar omlopen om je bestemming te bereiken. Camera’s worden geplaatst om de hoeveelheid mensen te tellen en als het er te veel zijn dan wordt de toegang ontzegt en in het ergste geval wordt de straat leeg geveegd.

We moeten hier maar aan wennen want er zijn nu wetenschappers en gedragsdeskundigen druk bezig om via “nudging” ons gedrag stapje voor stapje te veranderen. De hele samenleving zal aangepast worden om ons “veilig” te houden. Ga je niet mee in deze hysterie dan ben je een paria. Je rijdt dan door rood net zoals in de auto. Je bent dan de veroorzaker van “het gevaar” en een potentieel moordenaar.

Een stoplicht is zo gewoon. We weten niet beter en ik ontken ook zeker niet dat dit nodig is. Het wordt anders namelijk een zooitje op de weg.
Maar deze nieuwe normale maatregelen slaan door. Het is crowdcontrol. 5G is een uitkomst want met 4G kunnen ze alleen de mensen tellen. 4G is niet geschikt om te kunnen doen wat eigenlijk nodig is. 5G zal functioneel zijn want als dat goed werkt dan zijn ook onze trotse Boa’s niet meer nodig. Nee, via 5G zal je herkent worden. Je zal de boete automatisch thuis krijgen als je de wet overtreed. 5G zal er voor zorgen dat er sancties kunnen worden uitgevoerd. 5G zal bepalen of jij een gebouw in mag of een feest mag bezoeken. 5G zal jou controleren en via alle maatregelen die nu stap voor stap zullen worden ingevoerd zullen de meeste mensen het niet eens doorhebben dat ze straks bij iedere stap zullen worden gecontroleerd.

Is dit een complot theorie? Dat mag jij denken en wellicht krijg ik over een jaar of twee jaar wel een facebook herinnering en misschien praten we dan wel even verder. Mits dit bericht dan nog niet door facebook verwijdert is. Maar dat zal vast niet want we leven in een democratische rechtsstaat waar we “vrijheid van meningsuiting hebbben”…. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *