Aansprakelijkheid

Betreft; Aansprakelijkheidsverklaring

Eric van Rongen (Gezondheidsraad),

Inmiddels zijn er al heel veel wetenschappers en artsen die aan de alarmbel trekken als het om draadloze ontwikkelingen gaat. Zo rijst het aantal onderzoeken dat schadelijke effecten van Wifi  aantonen de pan uit, maar ook in de omgeving van zendmasten zijn er talloze aanwezige kankerclusters alsook duizenden meldingen van mensen met gezondheidsklachten gerelateerd aan deze zenderstraling.

Ikzelf ben nu al een paar Jaar op zoek naar een plek die stralingsarm is om te gaan wonen/leven, omdat het voor mij allang duidelijk is. Straling weg is klachten weg… Ook als ik er geen bewuste weet van heb. Ongevraagd heb ik door uw ruime normering nu 32 Wifi’s welke mijn woning doorkruisen en duidelijk invloed hebben op mijn vitaliteit, neurologische vermogens, gezondheid en fysieke welbevinden.. Naast mij zijn er duizenden anderen alleen al in Nederland die klachten hebben van straling en soms/vaak de wanhoop nabij zijn, om nog ergens, het liefst binnen Nederland een stralingsarme leefplek te kunnen vinden.

Hier zijn meer dan 12.000 Nederlanders die hun handtekening al hebben gezet tégen de komst van 4G en Wifi op openbare plaatsen. Anderen hebben nog zo weinig vertrouwen in de Nederlandse overheid en zijn hun spullen aan het pakken, of zijn al vertrokken naar rustigere oorden in het buitenland. Bijvoorbeeld Zweden waar last hebben van straling gewoon door de overheid erkent is of Frankrijk, waar wel gewoon wat gedaan wordt aan het recht op een deugdelijk voorzorgsprincipe en dit niet zo mensonwaardig wordt uitgelegd, maar gewoon maatregelen worden genomen om bevolking aan al teveel stralingsblootstelling te beschermen, Wifi op crèches verboden is, en inmiddels een verbod op het gebruik van mobiele telefoons op scholen, vanuit de overheid geïnitieerd. In Rajasthan wordt vanwege gezondheidsrisico’s het plaatsen van zendmasten in de nabijheid van scholen verboden zelfs niet toegestaan binnen 500 meter vanaf ziekenhuizen (in Nederland staan ze bovenop de daken van scholen, flats en zorginstellingen met alle risico’s van dien). Op Cyprus geeft de overheid gewoon voorlichting over hoe de bevolking de stralingsblootstelling kan beperken, veel te weinig, maar in ieder geval iets, net als in California onlangs is gebeurd. In Nederland gebeurt nog steeds niets.

En ik neem u dat persoonlijk kwalijk. Aangezien ik overtuigd ben dat de hoeveelheid mensen met gezondheidsklachten direct of indirect door een overdosis aan straling in de komende jaren enorm gaat toenemen, zou ik u willen vragen de normen drastisch bij te stellen, omdat de overheid u vertrouwt en niets doet als u zegt dat het oké is… En er echt inmiddels meer dan voldoende signalen en bewijzen zijn dat deze technologie heel erg waarschijnlijk niet zonder gezondheidsschade verder kan worden uitgerold. Als u niet van plan bent om de maximale norm drastisch te verlagen en serieus denkt dat dit een verantwoord risico is wat genomen moet worden op de Nederlandse bevolking, houd ik u persoonlijk aansprakelijk voor dit beleid en de gevolgen die hieruit voortkomen. Mocht u het niet eens zijn met uw naam als verantwoordelijke/aansprakelijke, ontvang ik graag zsm doch uiterlijk binnen 3 weken de naam van diegene die u aansprakelijk acht, wanneer er wanbeleid ten kosten van de gezondheid van de Nederlands bevolking, blijkt. Mocht ik geen andere naam van u krijgen, ga ik er van uit dat u inderdaad de aansprakelijke bent.

Alvast dank, en een vriendelijke groet,
Marloes van Mensvoort

Ik neem aan dat u op de hoogte bent van:

http://www.saferemr.com/2017/09/5G-moratorium12.html

http://www.bioinitiative.org/

En om de gezondheid van de Nederlanders te waarborgen, omdat niemand anders de opdracht heeft zich zo uitgebreid in de materie te verdiepen als u, u ook achtergrond informatie bekijkt zoals:
https://www.klagemauer.tv/?a=showportal&keyword=gesundheit&id=1019

Ik, Eric van Rongen, verklaar op de hoogte te zijn van bovenstaande informatie, en het toch volledig plausibel te vinden de Nederlandse bevolking aan nog meer straling (het 5G netwerk) bloot te gaan stellen. Als het mis gaat ben ik op deze beslissing aan te spreken.

Eric van Rongen
Handtekening   ……………………….

Andere naam/aansprakelijke volgens Eric van Rongen
………………………………………………

12 gedachten over “Aansprakelijkheid

 1. Hallo Paul,
  Ik vecht al 20 jaar tegen de straling. Door vanwege mijn gevoeligheid voor het werken toen met de nieuwste computers ontslagen door de overheid. Je wint niet van ze want ze houden vast aan het beleid en dat duurt nu al zolang. De bedrijfsarts stond naar zijn zeggen “met de rug tegen de muur” dus je begrijpt. Ik wil niet een lang verhaal houden maar ik heb baat bij het dragen van Pulsors, aanschaf is duur. maar dan heb je ook wat. Kijk eens op de site van Remy Draaier in Zandvoort “Health Improvement” https://www.healthimprovement.nl/remy.

 2. Ik vecht al 15 jaar voor mijn gezondheid tegen de leugens van de industrie en de overheid..
  Moet afschermen tegen de WiFi, DECT en Bluetooth van de buren.
  Steeds minder plaatsen waar ik zonder hoofdpijn langere tijd kan verblijven.
  Oorzaken: 4G, 5G, DECT, WiFi, Bluetooth, maar ook “vuile stroom”

 3. Geweldige brief, compliment! Ik deel hem op FB! (vanaf mijn bedrade PC, verder geen wifi in huis, 06 op vliegtuig tenzij ik hem nodig heb, vaste lijn met draad. En dat werkt allemaal perfect!

 4. Ik ben het helemaal met deze brief eens, hartelijk dank voor het schrijven. Ik ontvang in mijn woning soms 68 (!!!) Wifi netwerken en wijt mijn chronische klachten aan de straling. Ook ik wil verhuizen, omdat het leven in deze straling mij te ongezond is. De kwaliteit van mijn leven is sterk verminderd.

  Ik ervaar het trouwens als inbraak (en crimineel), dat ik ongewenst in mijn woning iets “ontvang” , dat mij schade toevoegt, tegen mijn zin in. Ik heb geen enkele keuze om in mijn eigen woning te beslissen wat erin komt. Ik ervaar de situatie als gebrekkig en nalatig bestuur, omdat er vele meldingen zijn van mensen, die in de praktijk last hebben van straling, er letterlijk ziek van zijn.

  Ook zijn er steeds meer onderzoeken die het zeer aannemelijk maken dat er schade kan ontstaan. Ik sluit mij graag aan bij het aansprakelijk stellen van de politiek, voor schade aan de volksgezondheid, gebrekkig en nalatig bestuur. Uit voorzorg, zou er geheel geen 5G moeten komen. Er zijn alternatieven zoals LiFi, of internet via kabel. Ik wil strengere normen, wifi vrije buurten, geen straling in de openbare ruimte, geen zendmasten op scholen, creches, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, en woningen. Woningen beter isoleren tegen de straling (per wet, als verplichting voor cooperaties en bij het bouwen van nieuwe huizen).

  Ik wil een vergoeding voor degenen, die last hebben van de straling en noodgedwongen hun huizen moeten verkopen en verhuizen. U mag beginnen met mijn woning.

  • Directe response van Dhr van Rongen;

   Mevrouw Van Mensvoort,

   Ik ben niet akkoord met deze verklaring en kan u ook geen andere naam geven. Uiteraard teken ik niets en neem ik volledig afstand van deze actie.

   Eric van Rongen

   Wetenschappelijk stafmedewerker / scientific staffmember

   cid:image001.jpg@01D3217B.6BBF4EB0

   Health Council of the Netherlands

   email e.van.rongen@gr.nl | tel. +31 (0)70 340 5730 | mob. +31 (0)6 55 11 12 95

   bezoekadres / visiting address: Parnassusplein 5, 2511 VX Den Haag

   http://www.gezondheidsraad.nl

   • Waarop ik gereageerd heb:

    Beste Heer Rongen.

    U bent wel aansprakelijk.
    Of vindt u dat de politieke partijen u op voorhand niet mogen vertrouwen?

    Zijn ze op de hoogte dat u tevens bij het ICNIRP zit en daardoor met een dubbele pet spreekt.

    We zouden het fijn vinden als u ophoudt met deze onzin. Enkel thermische effecten benoemen en verder gewoon in alle toonaarden zwijgen of liegen. Hoeveel meer mensen moeten er ziek worden?

    Ik spreek dagelijks nieuwe mensen die ontdekken dat hun gezondheidsklachten als sneeuw voor de zon verdwijnen na het verwijderen van enkele apparaten of verhuizen verder van zendmasten vandaan, ook kinderen die ineens van hun lusteloosheid af zijn, nadat ouders hierin maatregelen hebben genomen en huisartsen en makelaars die duidelijk kankerclusters rondom zendmasten zien. Ik weet zeker dat ook u een goede toekomst wenst voor de kinderen Dit loopt finaal uit de hand.

    https://stralingsbewustzuidkennemerland.nl/2018/03/27/ministerie-wil-landelijke-normen-voor-straling-van-zendmasten/

    Tot er iemand anders aansprakelijk is, bent u het.

    Actiegroep Verminder Electrosmog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *