Waarom het coronagebeuren lijkt op een gijzeling


Het coronagebeuren en de overeenkomsten met een gijzeling

Bij een gijzeling is er vaak sprake dat één iemand gemarteld wordt… opgesloten in een kelder, zonder eten… of als het langer duurt wordt er een vinger afgesneden.

– De beelden die je te zien krijgt en informatie is naar, alles in je wil dan dat dit stopt. Onze empatische vermogens knagen.
– Dan wordt er gevraagd om geld, vaak veel geld, om dit te stoppen. Zo word je afgeperst.
– Het leed is echt, dat je wat kan doen is echt….En tóch is het goed om dit niet te doen.
– Omdat er sprake is van intimidatie, chantage en machtsmisbruik.

Je kon er je hand voor in het vuur steken dat er een onoplosbaar tekort zou ontstaan op de IC, al bij een gewone griep…

… Bij corona liggen de IC’s vol. Dat is ieder jaar zo en vanaf 2015 zijn er van 2100 bedden in de afgelopen 6 jaar 800 plus heel veel zorgpersoneel wegbezuinigd tot slechts 1300 bedden in heel het land op de IC. In 2016 was de IC overvol met ook veel mensen die anders nooit ziek zijn, en 2018 weer. En dit jaar ook, gewoon met griep. Alleen dit keer heette het Corona. Hoe kun je zien dat er een zwaar tekort is, en dan gaan bezuinigen onder Rutte en hoe kun je zelf in oktober 2020 ervoor pleiten om géén IC uitbreiding te doen? En wel 10 dagen later op te roepen tot een strengere lockdown…. Er was het perfecte scenario gecreëerd om een land af te gaan persen.

Ik begrijp dat het even wennen is, aan zo’n perspectief. We leven toch in een beschaving. Maar, ik kan niks beters verzinnen waarmee dit is te vergelijken.

“Luisteren, want anders gaan meer mensen dood op de IC. Hup, in het gareel… anders misschien nog meer doden. Loop jij nog niet in de maat… dan voor jou straks geen bed hoor… en geen supermarkt… en geen uitjes… en niet meer de deur uit… je werk kwijt… je bedrijf failliet.. maar je mag niet klagen hoor, want dan ben je een asociale egoist…. En met moeilijke vragen stellen, ben je een complotdenker. Zo, daarmee is de kous af.. en het ideale scenario om het land.. en via de leiders en politie de duimschroeven steeds strakker aan te draaien… 

Het gaat niet om het oplossen van het IC probleem
Het is inmiddels duidelijk dat het OVERDUIDELIJK niet om het oplossen van het IC capaciteitsprobleem, zie hiervoor o.a. deze uitspraken van Gommers. Hij prefereert extreme maatregelen en druk uitoefenen op een gehele bevolking boven het aanpakken van de oorzaak, en daarmee het nemen van zijn eigen verantwoordelijkheid? Een overvolle IC is er het snelst met een tekort aan capaciteit. Nog wat ingewikkelde (omkleed-)protocollen erbij en iedere collega met een onbetrouwbare positieve PCR test een week thuis, en je krijgt het vanzelf steeds drukker. In dit krantenartikel chanteert hij vervolgens de hele bevolking met het lijden dat dus door de overheid en hem (en enkele collega’s) is veroorzaakt. Een tekort was er al en een groter tekort zat er al jaren aan te komen, maar dat is dus minimaal extreem stom en nalatig en maximaal expres, om de bevolking af te kunnen gaan persen.


Bij een gijzeling weet je dat je ook als je het wel kunt, toch beter niet kunt betalen, omdat het de machthebbers op een valse manier meer macht geeft. Als ze je kunnen chanteren, kunnen ze dat ook nog meer of vaker gaan doen… en zullen ze dat ook gaan doen… Totdat je uiteindelijk een slaaf/cyborg bent en perfect bestuurbaar in het gareel loopt!


Zijn wij bereid te accepteren dat de dood bij het leven hoort, en ons niet door angst, chantage of groepsdruk vanuit tunnelvisie laten leiden, maar door de wijsheid uit ons eigen hart? Dan stopt dit. Ze staan in hun hemd, het kan niet anders….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *