Een knuppel in het hoenderhok, teken het Europees Manifest voor wetgeving rondom 5G

Onze Rob Verboog, die al heel veel werk verzet heeft om stralingsbewustzijn en reductie op de kaart te zetten en gemeenten bewust te maken, stoort zich eraan dat een fantastisch initiatief nog wat weinig ondersteund wordt.
Hieronder de tekst van Rob met het vriendelijke verzoek dit manifest te ondertekenen (ook al is het wat omslachtig)

Alvast dank voor het lezen en de medewerking….

 

Een persoonlijke oproep van Rob Verboog.

De knuppel in het hoenderhok!

Oftewel, niet lullen, maar poetsen. Hier is een kans!!


Graag doe ik hierdoor een (in-)dringende oproep en ook beroep op de lezers van deze nieuwsbrief.

Sinds 2014 ben ik actief als vrijwilliger bij tal van stralingsbewuste activiteiten. Aanleiding was dat mijn vrouw Wally overgevoelig werd door straling en bij blootstelling direct ernstige gezondheidsklachten ondervindt. Dat werd in 2015 nog eens bevestigd door een wetenschappelijk onderzoek door onze Overheid, waar Wally als 1 van de 63 deelnemers aan deelnam. Onze Overheid en gelieerde instellingen, zoals GGD, Gezondheidsraad, Kennisplatform EMV, RIVM, gemeentelijke sociale diensten, maar ook landelijke artsenverenigingen kozen ervoor dit onderzoek met onthutsende resultaten te negeren en te “vergeten”.

Overigens net zo als met vele andere, o.a. ook toonaangevende, peer reviewed wetenschappelijke onderzoeken, die de connectie tussen gezondheidsklachten en straling vaststellen. Ook de Tweede Kamer (die we o.a. onze Petitie met meer dan 30.000 ondertekenaars aanboden) liet zich misleiden en het gesprek in zomer 2020 met verantwoordelijk staatssecretaris Keijzer van ministerie Economische Zaken en Klimaat (ja, die gaan immers over gezondheid en straling!) maakte veel duidelijk: mensen met gezondheidsklachten door straling kunnen barsten. Misdadig? Ja.

In de afgelopen jaren kwamen echter nog veel meer negatieve aspecten in relatie met draadloze communicatie naar boven. Vaak ook in combinatie met bijv. wettelijke regels of toepassingen, die gebaseerd worden op de mogelijkheden van draadloze communicatie. Die nadelen worden altijd “vergeten”, want uitsluitend worden de voordelen altijd genoemd.

Ten onrechte, want die nadelen zijn best wel heftig.

Verder blijkt dan ook nog eens dat die “voordelen” meestal niet voor het grote publiek zijn, maar vooral “winstpakkers” voor wat commerciële- en overheidspartijen.

Die nadelen hebben bijv. te maken met beperking en misbruik van je burgerrechten, schending en misbruik van je privacy, slecht geregelde data-eigendom, geen democratische besluitvorming maar gedram van een telecomlobby of een ministerie. Ook aspecten van duurzaamheid, misbruik van energie, misbruik van zeldzame grondstoffen worden stelselmatig “vergeten”, zowel in Den Haag als in Brussel. En ook in gemeentes trouwens.

In het Europese Parlement worden echter steeds meer leden wakker en bewust van de telecomlobby en ondeugdelijk overheidsbeleid. Daarom zo belangrijk omdat ook onze Nederlandse Regering (hoezo “regeren” trouwens…..) zich vaak – en ook deels ten onrechte – beroept op Europese regels. Daarom is het noodzakelijk om – naast vele andere lopende acties en initiatieven – ook bij het Europees Parlement en Europese Commissie aan de bel te trekken en te zorgen dat onze punten daar op de agenda komen, worden besproken en dat er een deugdelijke democratische besluitvorming komt.

Daar heeft een groep vrijwilligers uit vele Europese landen gezamenlijk (!) veel tijd aan besteed en het voor elkaar gekregen dat er een Europees Burgerinitiatief inmiddels is opgestart.

En dat is goed nieuws!

Want een dergelijk Europees Burgerinitiatief heeft een grote juridische werking en kan niet worden genegeerd of “vergeten”.

Bij voldoende stemmen wordt het Burgerinitiatief namelijk op de agenda gezet van de Europese Commissie en Parlement en MOET worden besproken, waarbij wij het recht hebben volwaardig gesprekpartner daarbij te zijn. En we krijgen daarbij steun van steeds meer Commissieleden.

Dit Europese Burgerinitiatief kent 3 beleidsterreinen, met aspecten vanuit burgerrechten, gezondheid en milieu. Er zijn daarbij 23 voorstellen omschreven, die inhoudelijk moeten worden besproken en waar vervolgens een discussie en democratische besluitvorming over moeten plaatsvinden.

Probleempje…..:

We hebben in Nederland nu nog maar 2.434 mensen, die hun stem hebben uitgebracht. We lopen nogal achter bij andere deelnemende Europese landen.

Wally & ik hebben natuurlijk gestemd, ook een aantal vrienden. Als iedereen zorgt voor bijv. 2 stemmen, dan krijgen we met deze nieuwsbrief toch een 40.000 stemmen erbij.

Dus, wil je gezond blijven, wil je dat ze in Brussel nu eens gaan praten over iets zinnigs, wil je geen Chinees Sociaal Paspoort, wil je je data niet door je gemeente verkocht hebben aan een louche ondernemer, wil je onze elektriciteit (en water) een beetje duurzaam gebruikt hebben, wil je geen Afrikaanse kinderslavenarbeid, wil je een deugdelijke besluitvorming, wil je nog wat burgerrechten overhouden, wil je de gehele natuur ook in het echt kunnen blijven zien, wil je een halt toeroepen aan die geldwolven en onnozele halzen van de telecom en diverse overheidsinstanties en heb je behoefte aan tenminste een beetje privacy?

Leef je uit en breng je stem uit op het Europese Burgerinitiatief “Stop 5G, Stay Connected, But Protected”, zie https://signstop5g.eu/nl!

Ja, dat stemmen kost even een paar minuutjes, maar dan hebben we ook wat.

Ja, er moeten wat gegevens worden ingevuld, want er vindt een check plaats of je stem geldig is. Die check hebben wij o.a. qua privacy gecontroleerd en is best deugdelijk.

En die 23 voorstellen zijn zo breed en normaal, dat je stem beslist niet in verband zal worden gebracht met terroristische of andere negatieve activiteiten. Dat scheelt weer. Als we al een goed Chinees Sociaal Paspoort hadden, kreeg je er vast bonuspunten en een extra vakantiedag bij!

Dus: ga NU je stem uitbrengen!

En als je hulp wilt, laat het even weten. Dan regelen we dat.

En als je niet wilt stemmen vanwege een bepaalde reden, meld ons dat dan, want dan kunnen we bekijken of we er wat aan kunnen doen.

Niets doen is eigenlijk geen optie nu.

Teken: https://signstop5g.eu/nl 

Dankjewel!!

Rob Verboog

3 gedachten over “Een knuppel in het hoenderhok, teken het Europees Manifest voor wetgeving rondom 5G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *