Help je de horeca door te gaan of juist niet te accepteren…. ?

Ik vraag me af of je de horeca helpt door hier te gaan zitten… Waarschijnlijk help je ze meer door er niet te gaan zitten en te pleiten dat dit onwerkbaar en nutteloos is… Er zijn minder doden door Corona dan in 2018 tijdens de griep.

Voordat gasten een restaurant of kroeg in mogen, krijgen ze eerst een controlegesprek. Daarna mogen ze met maximaal vier personen aan een tafel of naast elkaar aan de bar zitten. Dat blijkt uit richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland voor hun leden die zijn ingezien door RTL Nieuws.

Als de cafés en restaurants op 1 juni weer opengaan, dan mogen gasten alleen naar binnen als ze gereserveerd hebben.

Na binnenkomst moeten ze hun handen wassen en krijgen ze een controlegesprek. Daarin wordt gevraagd of zij of een huisgenoot in de afgelopen 24 uur last heeft gehad van hoesten, een neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheid. Bij twijfel kunnen gasten geweigerd worden.

Binnen mogen maximaal vier personen aan een tafel zitten, tenzij het om een gezamenlijk huishouden gaat. Ook aan een bar mogen maximaal vier personen bij elkaar zitten. Het bedienend personeel mag binnen de 1,5 meter de bestellingen opnemen, uitserveren en opruimen.

Als de gasten zijn vertrokken, moeten de tafels, stoelen en menukaarten grondig worden schoongemaakt.

http://https://www.nu.nl/coronavirus/6050630/richtlijnen-voor-de-horeca-controlegesprek-en-maximaal-vier-per-tafel.html?fbclid=IwAR2LDp2xUB8UgcbOiTOEcWYaeKZOzkQcaFHMcK1P1IhoWMSHIjhvTMI2zrA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *