Waar is het alternatief …?

Overgenomen van de initiatiefnemers van ‘Vrij & Verantwoordelijk’ (Hun site is nog in de maak)

Vrij & Verantwoordelijk  

Wij zijn een beweging ontstaan uit de noodzaak om ruimte voor onszelf te behouden en creëren nu er basisrechten in de verdrukking komen. We hebben geen leider. We laten ons leiden door ons hart en onze hoogste waarden. We opereren buiten de politiek, want we voelen ons binnen de huidige politiek niet serieus genomen, sterker nog; gedemoniseerd. Als dat wel weer zo is, doen wij graag mee. Tot die tijd bewegen we ons vrij en laten we ons leiden door onze hogere waarden (noem het god, de kosmos of energie…). We staan open om, als het nodig is, met ons te kunnen onderhandelen. Onze overlegstructuren gaan we met elkaar nog vormgeven. Iedereen die zich kan vinden in onze waarden en zonder haat of uitsluiting naar de medemens is, is welkom… We sluiten niemand buiten. Wel volgen we onze eigen holistische visie op gezondheid, wat leidt tot andere prioriteiten dan we in de gevestigde orde zien. We houden van vrijheid en dragen graag verantwoordelijkheid in het leven, maar zijn niet bang voor de dood. We willen leven ook binnen de 1,5 meter van elkaar, en een vrije keuze over wel/niet vaccineren zal er altijd zijn. We houden rekening met kwetsbaren, het is geen probleem als iemand zijn/haar wensen kenbaar maakt en we komen dan samen tot een oplossing zonder deze wensen als normen voor iedereen te verheffen. We leven op dit moment in een democratie waarbij de meerderheid beslist en daarbij rekening houdt met de minderheid*. We verdienen een plek waar we in verbinding met onszelf en onze waarden kunnen blijven. We leven graag in verbinding met iedereen en tussen andere mensen in, bij ons is iedereen welkom! Als anderen niet meer met ons willen samenleven, kunnen zij zelf afstand houden of kan er een waardig voorstel worden gedaan over een mooie plek waar we op onze manier door kunnen leven. Instemming geschiedt echter altijd op vrije wil en zonder enige dwang. We betalen gewoon belasting, hiermee blijven ook onze basisrechten behouden. Doch, hebben we er geen moeite mee om langzaam onafhankelijker te worden. Een eigen schoolsysteem, geldsysteem, zorgverzekering, voedselvoorziening, energievoorziening en nieuwe besluitvormingstechnieken behoren tot onze ambitie (zie Society 4.0 Bob de Wit). Bij ons is en blijft iedereen altijd welkom en houden we ook rekening met de kwetsbaren. Echter zullen we de weg hiervoor niet vertalen in een verwaarlozing van alle andere leefgebieden. Hierintegen is gezondheid voor ons een organisch geheel van; behoud van (fysiek) contact met medemensen, zingeving, vrijheid en verantwoordelijkheid. Onze beweging heet dan ook;

Vrij & Verantwoordelijk

Als jij je vrij en verantwoordelijk gedraagt (op een sociale volwassen manier doorleeft zonder haat jegens een andersdenkende) en iemand spreekt je daarop aan, verwijs hen dan door naar deze site. Stoort men zich aan ons, dan is het misschien goed om na te denken over een eigen plek / gemeente / provincie waar wij door kunnen leven, want men kan nu eenmaal niet om ons heen, en proberen te demoniseren van een minderheidsgroep (is het überhaupt nog een minderheid nu), zoals wel geprobeerd wordt door de politiek en de media, is nu eenmaal geen optie. Amen.

*Als je de mensen die niet meer bij zijn met de laatste booster meetelt is het de vraag of we nog geen meerderheid zijn.
** Wij zijn bereid als het omwille van corona is onze IC plek op te geven.

Soevereiniteit

Ik kan mij niet herinneren ooit mijn eigen autoriteit uit handen te hebben gegeven. Als ik dat wel heb gedaan, dan kan ik me dat niet herinneren, maar sterker nog… als ik dat wel heb gedaan, zal ik daarvoor iets ondertekend moeten hebben. Dit zal dan zéker onder valse voorwendselen zijn gedaan, en zo’n contract is niet geldig. Ik ben dus vrij…

… en ben verantwoordelijk zowel voor mijzelf als voor het geheel, vanuit de wetten van de mens en ons hoogste goed.

Vragen die zij hebben zijn;

– Feedback op tekst
– Hoe kan iemand aansluiten

Graag je suggesties of mooie aanvullingen op de mail naar; info@stralingsbewustleven.nl

THANX!

12 gedachten over “Waar is het alternatief …?

 1. Wat een geweldig initiatief en wat een mooi alternatief voor wat er nu dreigt te ontwikkelingen. Harmonie voor alles en iedereen…..dat is een mooi doel waar ik me graag bij aansuit

 2. Hallo mensen,

  Wat fijn! graag sluit ik me aan bij dit initiatief!/internetgroep vrij & verantwoordelijk en ben ik het eens met Natacha, om samen te gaan met armi of love en keuzevrijbijmij.

  Succes! en liefs,

  Faride

 3. lieve medemensen

  voor de parallelle maatschappij is het denk ik heel belangrijk om inderdaad samen te gaan met Keuzevrij bij mij, maar ook bv met Army Of Love.
  In Frankrijk bestaat ook al zo’n beweging- ik probeer alles te verbinden.
  Samen sterk .
  Samen met vrijheidslievende gevaccineerden. Of zonder als het moet…

 4. Ha beste mensen,

  Op zich een mooi initiatief! Wat ik mij afvraag is of wij, als we de gevaccineerde uitsluiten, is dat toch ook discriminatie… Er zullen zeker gevaccineerde zijn die achteraf spijt hebben van hun beslissing.

  Liefs, Florien

 5. Goed initiatief, ik woon in Italië, maar ik houd graag contact met jullie. En ook met Keuzevrij. Hier begint zich ook iets te ontwikkelen op dit gebied. Maar als het hier te erg word en er is ergens een plekje in mijn vaderland zou dat fijn zijn. We zitten hier met ern prik-generaal, corrupt vaticaan en nul verkiezingen sinds vele jaren. Succes en ik schrijf me in zodra er een website is.

 6. Ook FvD is bezig met een parallelle samenleving te organiseren t/m eigen scholen, ziekenhuizen en een eigen munt. Overal verschijnen dezelfde initiatieven, het is vrees ik, de enige manier om nog vrij verder te leven; We moeten het hebben van moedige mensen die zich durven uit te spreken en samen staan we sterker.

 7. Als niet-gevaccineerde wil ik me ook bij deze internet-groep aansluiten. Al vanaf vorig jaar mei heb ik besloten mij niet te laten vaccineren en toen dacht ik nog dat ik daarin vrij zou zijn. Nu besef ik dat van vrije keuze geen sprake meer is. Mijn vriend en ik zijn beiden de enigen in onze families, en voor mijn vriend is er al veel onbegrip van zijn dochters. Mijn vriend maakt zich zorgen over zijn dochters (en zijn kleinkinderen), probeert hen zijn standpunt uiteen te zetten, maar ze willen het (nog) niet geloven, wat er allemaal speelt rondom dit virus, dat gevaarlijk en dodelijk heet te zijn, en vooral dat alleen het vaccin ‘ redding’ zal brengen. Mijn volgende zorg is: krijgt dit virus de A-status, dan zullen wij ongevaccineerden beperkt worden in onze vrijheid. Ik hoop daarom veel kennis en ondersteuning te vinden op internet en wens ook deze groep succes.

 8. Hai!!

  We zijn in Maastricht bezig, naast ons kerkgenootschap, (waarmee we nu een dik jaar 2 wekelijks samenkomen ; lezingen, uitwisselen, studie, netwerken, steunen en liefhebben en nu ook met Tijdbank…) met het oprichten van een IBBO in Maastricht
  IBBO is Ik Ben Bewust Onderwijs en is 10 jaar geleden in Geleen gestart. Er zijn nu 4 scholen en 5 in oprichting waarvan deze in Maastricht. Na de zomer gaan we starten.
  https://www.ibbo.eu/
  In het pand van de school komt ook een `Gezondheidshuis`.
  We bouwen Vrij en Verantwoordelijk!
  Hartelijk dank voor de nieuwsbrieven en heel veel succes met Vrij en Verantwoordelijk.
  We houden contact

  Liefs Olivia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *