Waar is het alternatief …?

Overgenomen van de initiatiefnemers van ‘Vrij & Verantwoordelijk’ (Hun site is nog in de maak)

Vrij en Verantwoordelijk

Wij zijn ontstaan uit de noodzaak om ruimte voor onszelf te behouden en creëren nu er basisrechten in de verdrukking komen. We zijn een beweging en hebben geen leider. Onze overlegstructuren moeten nog gevormd worden. Iedereen die de coronamiddelen (inclusief het vaccin) erger vinden dan de kwaal is welkom. Wat zeker is is dat we als ongevaccineerden merken dat we gediscrimineerd worden en we passen voor zo’n tweederangsburgersschap. Als men niet met ons wil samenleven, zorg dan dat er plek is/blijft voor ons om normaal door te kunnen blijven leven. In principe zijn we bereid om gewoon alle verplichtingen/belastingen etc op ons te nemen, zoals ieder ander. Hiermee blijven ook onze rechten behouden. Doch, hebben we er geen moeite mee om langzaam onafhankelijker te worden. Een eigen schoolsysteem, zorgverzekering, voedselvoorziening, geld-/ruilsysteem en nieuwe besluitvormingstechnieken behoren tot onze ambitie.

Als jij je vrij en verantwoordelijk gedraagt (op een sociale volwassen manier doorleeft zonder vaccin) en iemand spreekt je daarop aan, verwijs hen dan door naar deze site. Stoort men zich aan ons, dan is het misschien goed om na te denken over een eigen plek / gemeente / provincie waar wij door kunnen leven, want men kan nu eenmaal niet om ons heen, en demoniseren van een minderheidsgroep, zoals wel geprobeerd wordt door de politiek en de media, is nu eenmaal geen optie.

Amen.

10 gedachten over “Waar is het alternatief …?

 1. lieve medemensen

  voor de parallelle maatschappij is het denk ik heel belangrijk om inderdaad samen te gaan met Keuzevrij bij mij, maar ook bv met Army Of Love.
  In Frankrijk bestaat ook al zo’n beweging- ik probeer alles te verbinden.
  Samen sterk .
  Samen met vrijheidslievende gevaccineerden. Of zonder als het moet…

 2. Ha beste mensen,

  Op zich een mooi initiatief! Wat ik mij afvraag is of wij, als we de gevaccineerde uitsluiten, is dat toch ook discriminatie… Er zullen zeker gevaccineerde zijn die achteraf spijt hebben van hun beslissing.

  Liefs, Florien

 3. Goed initiatief, ik woon in Italië, maar ik houd graag contact met jullie. En ook met Keuzevrij. Hier begint zich ook iets te ontwikkelen op dit gebied. Maar als het hier te erg word en er is ergens een plekje in mijn vaderland zou dat fijn zijn. We zitten hier met ern prik-generaal, corrupt vaticaan en nul verkiezingen sinds vele jaren. Succes en ik schrijf me in zodra er een website is.

 4. Ook FvD is bezig met een parallelle samenleving te organiseren t/m eigen scholen, ziekenhuizen en een eigen munt. Overal verschijnen dezelfde initiatieven, het is vrees ik, de enige manier om nog vrij verder te leven; We moeten het hebben van moedige mensen die zich durven uit te spreken en samen staan we sterker.

 5. Als niet-gevaccineerde wil ik me ook bij deze internet-groep aansluiten. Al vanaf vorig jaar mei heb ik besloten mij niet te laten vaccineren en toen dacht ik nog dat ik daarin vrij zou zijn. Nu besef ik dat van vrije keuze geen sprake meer is. Mijn vriend en ik zijn beiden de enigen in onze families, en voor mijn vriend is er al veel onbegrip van zijn dochters. Mijn vriend maakt zich zorgen over zijn dochters (en zijn kleinkinderen), probeert hen zijn standpunt uiteen te zetten, maar ze willen het (nog) niet geloven, wat er allemaal speelt rondom dit virus, dat gevaarlijk en dodelijk heet te zijn, en vooral dat alleen het vaccin ‘ redding’ zal brengen. Mijn volgende zorg is: krijgt dit virus de A-status, dan zullen wij ongevaccineerden beperkt worden in onze vrijheid. Ik hoop daarom veel kennis en ondersteuning te vinden op internet en wens ook deze groep succes.

 6. Hai!!

  We zijn in Maastricht bezig, naast ons kerkgenootschap, (waarmee we nu een dik jaar 2 wekelijks samenkomen ; lezingen, uitwisselen, studie, netwerken, steunen en liefhebben en nu ook met Tijdbank…) met het oprichten van een IBBO in Maastricht
  IBBO is Ik Ben Bewust Onderwijs en is 10 jaar geleden in Geleen gestart. Er zijn nu 4 scholen en 5 in oprichting waarvan deze in Maastricht. Na de zomer gaan we starten.
  https://www.ibbo.eu/
  In het pand van de school komt ook een `Gezondheidshuis`.
  We bouwen Vrij en Verantwoordelijk!
  Hartelijk dank voor de nieuwsbrieven en heel veel succes met Vrij en Verantwoordelijk.
  We houden contact

  Liefs Olivia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + dertien =