Tips

Tips!

Straling binnenshuis (of bij de buren)

De hoeveelheid Electrosmog neemt almaar toe. Zonder dat je het doorhebt wordt, wanneer je hier niets aan doet, de belasting op je woon en/of werkplek almaar groter. Veel mensen krijgen hier klachten van al probeert de overheid en media je nog anders te doen geloven (zie links in inhoud petitie). Vaak begint een overbelasting met een wazige druk op het hoofd met moeite om te concentreren, soms misselijkheid, slechter slapen en een toenemende vermoeidheid, langzaam met verzwakking van je immuunsysteem met alle gevolgen van dien. Langzaam kun je hierdoor dus in een neergaande spiraal terechtkomen, wanneer je niets aan de bron van deze klachten doet. Heb je al klachten (of wil je deze liever voorkomen!). Vind dan hieronder de belangrijkste Tips op een rij.

straling-binneshuis

 

wp-dectDect (draadloze huis-)Telefoon
óf Dect (draadloze) Babyfoon

Dit onschuldig ogende apparaat is een van de meest stralende apparaten in huis. De houder van deze telefoon geeft 24 uur per dag meer dan 3000 µW/m² gepulseerd signaal (1 µW/m² is bouwbiologische max norm). Alternatief: Analoge telefoon (liefst met draad), zoek een stralingsarme (Dect) telefoon (of babyfoon!)

 

wp-mobielJe eigen mobiele telefoon

Je telefoon geeft de hoogste straling, echter straalt deze enkel wanneer je ermee belt. Heb je een nieuwere (smart)telefoon met internetfunctie dan straalt deze ook tussen het bellen door vnl wanneer je op internet bent. Beter is het te sms’en dan om te bellen, houd het toestel niet tegen het oor (zoals ook in de beschrijving staat?) en zet bij voorkeur een Wifi verbinding zoveel mogelijk uit op je telefoon (zeker ’s nachts op vliegtuigstand wanneer deze op de slaapkamer is). Een ‘ouder’ mobieltje (welke stopt met stralen wanneer je niet belt) is het minst belastend qua straling.

 


Je Wifi modem

In Frankrijk zijn Wi-Fi en mobieltjes op scholen verboden om gezondheidsredenen. Door de gepulste signalen van die apparatuur sluipt er langzaam vermoeidheid in en krijgen mensen een ‘wattig’ gevoel in hun hoofd. Daarna volgen vaak diverse klachten. Experiaboxen of Horizonboxen zijn echt extreem sterke zenders.

Alternatief: Het beste alternatief is met een draad (en dan is je internet ook nog sneller en betrouwbaarder!). Als je deze netjes wegwerkt geeft deze geen enkel esthetisch ongemak en is dus het minst belastend.
Een tweede alternatief biedt een Eco-wifirouter, welke vééĺ minder straling geeft dan een normale router. Ook in scholen is glasvezelkabel de enige gezonde methode.

De WIFI zender in je modem uitzetten op een KPN experia modem:

 1. Start je browserprogramma op.
 2. Typ in de browserbalk mijnmodem.kpn of typ in http://192.168.2.254.
 3. voer je gebruikersnaam en wachtwoord in
 4. In het hoofdmenu van de Experia Box kies je WLAN.
 5. Verwijder het vinkje uit het selectievakje naast ‘WLAN inschakelen’
 6. En denk er ook aan om de Fon zender uit te zetten,
  dat is een wifi HotSpot en vaak staat aan om mensen in je omgeving te bedienen.

 

 

 

 

Bij andere providers en op  andere modems werkt het op een soortgelijke manier:
https://www.bitdefender.nl/consumer/support/answer/15075/ 
https://www.ziggo.nl/klantenservice/mediabox-xl/wifi-uitschakelen#/  

Denk er ook aan om je wifi op je desktop of laptop computer uit te zetten (voorbeeld windows10).

 1. Ga naar het startmenu.
 2. Klik op instellingen.
 3. Klik op Netwerk en internet.
 4. Kies voor Wifi instellingen beheren

 

 

 

 

Op een apple werkt het op soortgelijke manier
https://support.apple.com/nl-nl/HT201974  

Je Laptop

Zet de draadloos internet functie uit op je laptop voor de minste straling (kijk hierboven). Zet ‘m in ieder geval nooit op je schoot (zeker als je de optie voor kinderen in de toekomst niet uitsluit). Kans op verminderde vruchtbaarheid en een toename aan gedragsproblemen is enorm. Een I-pad kan niet meer aan een draad en is daarmee sowieso ongezonder. In België is een verbod van het gebruik hiervan voor kinderen tot 7 jaar.

 

 

wp-slimme-meterSlimme meter

Deze domme ‘slimme’ meter verbruikt zelf energie, slelt gemakkelijk privacygegevens bloot en geeft last but not least ongewild ook nog eens een flinke dosis ongezonde HF straling af in uw woning.

Alternatief: Weg dat ding!

 

 

Speelgoed WII XBOX DS

Ook dit speelgoed is een bron van Hoogfrequente straling. Zijn er al gezondheidsklachten of wil je deze liever voorkomen? Zorg er dan voor dat je kind zo min mogelijk met dit soort speelgoed speelt. Dring ook aan op het ontwikkelen van een lichaamsvriendelijk alternatief.

Meten is weten!
Meet je huis of werkplek eens door met een goede stralingsmeter die je leent, huurt of koopt.
Of nodig een bouwbioloog of meetspecialist in om de boel goed na te kijken.

Straling buitenshuis

Gsm masten, UMTS masten, G2, G3 en inmiddels komt G4 (en inmiddels 5G) eraan. Deze laatste generatie masten geven wel 10x zoveel straling als hun voorganger. Er zijn in alle steden al wel protesten geweest rondom de plaatsing. Momenteel daalt de WOZ waarde van uw koopwoning net zoals uw gezondheid als gevolg van de plaatsing van deze antennes. Wil je een actie opzetten, kom dan (via kabelinternet) naar de facebookgroep om over je ideeën te sparren of medestanders te vinden.
Je kunt in veel gevallen je slaapkamer of huis voorlopig voor straling afschermen.

wp-umtsUMTS/GSM/G3/G4 masten

Met een beetje ongelukkige plaatsing van de mast ten opzichte van je woning ontvang je zo’n 24 uur per dag tot 2000 µW/m² in je woon- of werkplek. Met een dubieuze inspraakprocedure (zie aflevering Slag om Nederland) wordt uw gezondheid door deze mast ‘belast’.

Voor het plaatsen van een mast op je gebouw of grond ontvang je maandelijks een fiks bedrag. De echte prijs wordt echter betaald door de buren in een teruggang van hun gezondheid (en een daling van hun WOZ)

 

wp-wifiStadswifi

Alsof we met zijn allen met onze apparatuur in huis, de Umts palen in de buurt nog niet meer dan genoeg bestraalt worden wil Bullseye (wie?) iedere grote stad van Nederland gaan voorzien van een heleboel extra Wifi punten. Toch gek als je je realiseert dat Wifi in Frankrijk op scholen verboden is om gezondheids-redenen. Vaak wordt internet buitenshuis ‘verzonden’ door middel van WIMAX, wat dubbel zo sterk en belastend is als de ‘binnenshuis’ Wifi belasting. Mocht u nog niet ziek zijn, dan wordt u het hiermee zeker!