‘Optocht der Zachtmoedigen’


Wat een bijzonder fijne middag…

Aankomst
Ik kwam aan en waren we nu één van de eersten en keken om ons heen… ? Zouden we de enigen zijn… die hier helemaal naartoe zijn gekomen? Zouden het grote woorden zijn geweest van anderen die ook zouden komen, maar geen daden..  Daar druppelde wat mensen in one richting, een beetje wat onzeker eerst, en daarna binnen een half uur stroomde het opeens vol met moedige mensen (zie video’s hieronder). Die allemaal het risico namen alleen te komen staan of belachelijk gemaakt te worden … Wie gaat er nu staan, tegen 5G… en ze stonden er toch,…  allemaal… daar, tegenover het CS in Den Haag om 12.00 uur op 09-09-2019.

Recht op een gezonde leefomgeving
Vanwege het recht op een gezonde stralingsbewuste leefomgeving, zonder staatsbemoeienis met geplande gezichtsherkenningscamera’s en afgestompte Artificial Intelligence plannen en de onverantwoorde risico’s over de Nederlandse bevolking en het milieu (vogels, bijen, bomen, planten en ruimte) heen, welke sommigen willen nemen. Wij willen dit niet!! Het is genoeg. Géén 5G in ons land.

Zachte krachten
Prachtige mensen, zachte krachten, lichtjes opgetogen en trots samen te gaan, een lange stoet, wss wel duizend (zelf te tellen op het filmpje hieronder)…

Daarna een podium, met speeches van wel 10 verschillende mensen. De 3 organisatoren. Met speciale dank aan Petra de Groot, daarna Georgette Polderman en Alja Hoeksema (en Antonia Holthuizen voor haar eerste initiatief). Hierna de ondersteunende organisaties welke onder Eerlijk over Straling vallen, met daarnaast nog enkele andere, welke dit initiatief van harte nog meer kracht toewensen.

De sprekers
De sprekers Georgette Polderman, Alja Hoeksema, Jan van Gils, Johanna Maria, Anouk de Bont, Anne Bressers en Marloes van Mensvoort (Verminder Electrosmog), hebben allemaal een bijdrage geleverd aan een zeer volledig beeld over de achtergronden, zorgwekkende feiten, wetenswaardigheden en het grotere kader, waarbinnen het 5G/stralings-vraagstuk zich afspeelt. De stoet luisterde ontspannen en gemotiveerd en slaakte hier en daar een… ‘Jaaaaaa of Neeeeeeee ‘wakker worden, of 5G Weg Ermee!’- kreet. En zo hobbelde en knispelde het geheel dankbaar tot een eind.

Van enkele ‘lopers’ heb ik gehoord dat de sfeer extreem prettig en gemoedelijk was. Alsof je met een groep vrienden opgaat. Veel oogcontact, maar ook een heel relaxed samenzijn. We weten waar we het voor doen, het is slechts een kwestie van tijd… (geduld en volharding 😉 ) en doorgaan… Doe wat jij kunt!

Creatieve materialen
Er waren prachtige materialen gemaakt en ieder is met zijn eigen creativiteit aan de slag gegaan om hier een vrolijke stoet van te maken, met een veelkleurige boodschap. Natuurlijk heeft de media de meest extreme leuzen eruit gehaald en gebruikt in iedere mogelijke communicatie het woord angst ipv bewustzijn om ons als een klein clupje bange ongeïnformeerde mensen te kunnen framen, maar oordeel zelf… 🙂

Wij hebben in ieder geval een hééĺe fijne dag gehad… Wat zéker voor herhaling vatbaar is… Liever haalt Mona Keijzer gelijk haar wetsvoorstel van tafel natuurlijk. Dan kunnen we de overige electrosmog aandacht gaan geven, en wat dweilen op stralings- en samenlevingsgebied wat hart (geen taalfout) nodig is… !

Hier een impressie van de stoet gemaakt door Jan den Ouden.
Hoeveel mensen tel jij?

Hier een overzicht met filmpjes van alle sprekers op de manifestatie.
Ze staan van achter naar voren… 😉

Spreker nr 7 Marloes van Mensvoort (Verminder Electrosmog)

Spreker nr 6 Anne Bressers (Let’s talk about Tech)

Spreker nr 5 Anouk de Bont (Let’s talk about Tech)

Spreker nr 4 Johanna Maria (We are Change)/

Spreker nr 3 Jan van Gils (Wetenschapper en schrijver van boek over elektrosmog, ja hij met een ‘k’… Met pionieren maak je soms keuzes 🙂 )

Spreker nr 2 Alja Hoeksema (wetenschapper ethiek en straling en CPLD)

Spreker nr 1 Georgette (kanjer! en allesie 🙂 )

Deze beweging heeft veel ondersteunende organisaties:

Eerlijk over straling
Stop Umts
CPLD
Stralingsbewust
Verminder Electrosmog
Let´s Talk about Tech
Zeeuws Platform Stralingsrisico’s
Stop Overdosis Straling
Stichting EHS
Stralingsbewust Zuidkennemerland 
5GNee

En iedereen die deze dag aanwezig was met ieder een unieke toon en charme… Welkom! join. Let’s go together…

Lees je in (best taaie materie), pak wat op in je eigen gemeente of andere kring, en ga samen door… voor iets mooiers, iets beters. Ons hart weet de weg.

En hier mijn tekst;

Marloes van Mensvoort, Verminder Electrosmog

“Dankjewel dat jullie hier zijn… !
Ik sta hier niet alleen voor mijzelf, maar ook namens de kinderen van de toekomst….”

“Er zijn eerder beschavingen geweest die ten onder zijn gegaan aan technische hoogmoed, wat doen we met de onze? En vooral; Wie bepaalt dat … wij of de Telecom?
En gaan we durven te kiezen of… ?”

“Er is fijne straling en minder fijne straling. De fijne straling voel je met blauwe lucht op een rustige plek of op een plek waar mensen hun harten nog naar elkaar durven openen.”

“De minder fijne straling komt tot stand door allerlei technische frequenties (ruis in de ether) welk de afgelopen jaren in enorme toename in onze leefomgeving is gekomen.

De frequenties waardoor je de aarde niet meer voelt en de kosmos verder en verder weg lijkt.
De frequenties welke als een pneumatische hamer op je lichaam inbeuken omdat ze bedoeld zijn om apparaten met elkaar te verbinden, maar de fijnstoffelijke lichamen van mensen negeren.”

“Ik kwam er al vroeg achter hoe deze technische frequenties onze innerlijk stilte en balans kunnen verstoren. Niet alleen dat, met tal van gezondheidseffecten. Maar ook de verslaving die bij iedere nieuwe generatie aan netwerken met zich mee wordt gebracht. Een verwijdering van onze innerlijke stilte, rust, wijsheid…. Eerst hadden we 1G voor bereikbaarheid van hulpdiensten. We hoefden het zelf niet persé. Maar met 2G werden de schermpjes wat handiger… en bij 3G kon je ook nog op internet overal en altijd. Waar je maar was. Je hoefde je geen moment te vervelen. Toen kwam 4G, niet alleen hoefde je je niet te vervelen, je hoefde ook amper nog te wachten op het binnenhalen van een bericht of film…. Geweldig. Netflix, continu vermaak, afleiding…. Ondertussen zijn er veel mensen met gezondheidsklachten, vaak gelinkt aan straling,… de bijtjes en vogeltjes verdwijnen. Onze huizen krijgen steeds grotere beeldschermen…. Onze lontjes worden steeds korter…. 3 seconden wachten op iets…… ááááh… en klik, weg.
Iemand die je niet direct snapt…. Weg…. Het leven dat imperfect is…… weg.”

… En dan een nieuw netwerk. Er is amper iemand die het ziet zitten. Buiten Mona Keijzer,

… maar de media doen haar best om je te laten geloven dat iedereen het wil. Dat is niet zo.
In een Poll van De Gelderlander werd gevraagd wat de overheid verzuimd heeft te doen. Wil je sneller internet ook als dat gepaard gaat met meer straling in je leefomgeving. 85% antwoordde Nee. De gewone Hollander, of zijn de Gelderlanders anders? Er blijkt een overgrote meerderheid te zijn die het niet hoeft, dat 5G, zelfrijdende auto’s en pratende koelkasten, en overal sluimerende camera’s welke onze glorieuze toekomst zouden moeten worden… Kunnen we niks beters verzinnen? Nee, serieus… 🙂

Eigenlijk iedereen die zich niet enkel in het Haleluja verhaal verdiept heeft… blijkt liever géén 5G te willen. Mensen die zich hebben ingelezen, of de innerlijke stilte nog kennen. Zoals de boeddhisten die tegen alle draadloze zenders zijn, omdat het pijn doet in de stilte en hun connecties met de aarde en de kosmos verstoord. Steeds meer nieuwe groepen, techneuten, ouders, leraren, sommige burgemeesters en steeds meer gemeenten, en iedereen die hier vandaag staat, willen het niet.

Ik sta hier namens meer dan 20.000 mensen die de petitie verminder elektrosmog hebben getekend. En die samen de toekomst willen gaan vormgeven, met minder straling en bereik, maar meer verbinding.
…En we gaan door…

want…

“Ga maar eens even naar binnen met je aandacht en luister naar de wensen van je hart en hoe je gewenste toekomst er dan uitziet. Wedden dat ook jij beelden krijgt van meer verbinding met schone natuur, authentieke connecties en meer diepe stilte en rust. Onze harten dragen namelijk eenzelfde verlangen. <3  “

“Gaan we samen de toekomst inrichten dienend aan onze verlangens. Een toekomst die ondersteunend is aan onze hoogste menselijke waarden, of laten we de Telecom dat voor ons doen. Wat zou het verschil zijn… en waar is ons plan? “

“Het is nu of erop, of eronder en met 5G is het eronder.”

“Gaat de politiek haar hart volgen, of enkel de dollartekens. kapt ze met zendmasten en gaat ze bomen planten of andersom? Ik ben beschikbaar voor de tekentafel als we onze toekomst gaan inrichten vanuit ons menselijke hart.”

(Daarin heeft internet een plek, en draadloos enkel afgewogen en met mate. Verder mag er beleid komen op hoe verslavend programma’s gemaakt mogen worden of hoe wij daar als maatschappij mee om willen gaan…)

“Bomen staan in de weg voor 5g. Sorry hoor, maar dan ben ik het met het Financiële Dagblad eens dat 5G een kansloos plan is.”

Had iemand het al over energieverbruik gehad? 5G gaat minimaal 1,7 keer meer energie verbruiken dan 4G wat al een koelkast aan energie per persoon komst…. Erbovenop dus. Dus minimaal 1,7 koelkast erbij qua huishouden en reken er maar op dat dat daarna enkel meer wordt, want data verzenden en opslaan kost heel veel energie. Echt wat we nodig hebben in deze tijd?”

“Het lijkt alsof onze toekomst al vastligt, films schetsen ons scenario’s alsof er geen keus is, maar is dat zo, en waarom denken we dat… zullen we dat anders doen? Ik durf, doe jij mee?”

…. “Ik weet nog niet waar mijn huis is. De steeds grotere toename aan zenders trek ik niet. Ik ben gevoelig. En dat wil ik graag blijven. Het is mijn bezieling, daar waar mijn empathie en wijsheid zit. Ik hoop dat mijn toekomstige huis, net als van alle mensen die hier nu staan, in Nederland is.”

“Dankjulliewel dat jullie hier zijn…!”

Namens mij, en de kinderen van de toekomst.

Marloes van Mensvoort

www.verminder-electrosmog.nl/petitie

De teksten van de andere sprekers plaats ik hier graag nog bij <3

Framing (Mooi bericht over de ervaring van meelopen en framing)

Gisteren heb ik meegelopen in het landelijke protest tegen 5G in Den Haag. Hele goede sfeer met fijne, wakkere mensen. Mensen die hart hebben voor de natuur, voor ieders welzijn, voor de kinderen van de toekomst, voor vrijheid, medezeggenschap en zelfverantwoordelijkheid.

Er waren betrokken sprekers vanuit de organiserende platforms voor deze demonstratie. Alles verliep harmonieus.
Er kwam verschillende media op af, die maakten hier en daar een praatje met deelnemers.
.
Ze gingen toen “knippen-en-plakken” in hun montage-kamer en schetsen dan het beeld van een groep klagende, gevoelige, hypochondrische paniekzaaiers die eigenlijk niet kunnen weten wat 5G werkelijk is, want de overheden, de NOS, het NRC of een ander geconsolideerd mediakanaal verkondingen valselijk als verweer “dat uit onderzoek geen grote gevaren blijken” (artikel in AD), en de Wereldgezondheidsorganisatie ontkent het ook.

Het gros van de mensen gelooft dit verhaal en heeft zich even vermaakt aan die malle mensen met hun “dramatische” protestborden en vage klachten.
Want waar gaat dit over? EMF is niet zichtbaar, het is abstract, maar toch is het waarneembaar!? Huh?
Maar goed, daarna gaat men over tot de orde van de dag.

Wat ik eigenlijk zag gebeuren, is een CLASH van paradigma’s en expressie van Bewustzijn.

Want hoe kun je duidelijk maken aan iemand met een materialistisch wereldbeeld dat de hoge, agressieve, kunstmatige elektromagnetische straling effect heeft op alle organische structuren op deze aarde?

Vanuit dit paradigma kijkt iemand vanuit lineair denken, met dominant cognitief brein, niet wetend/voelend dat we met ons lichaam eigenlijk een energetisch kanaal dragen en hiermee ZELF communiceren en uitzenden, verbonden in een organisch veld van EMF (organische matrix).

De alledaagse oriëntatie op de werkelijkheid binnen dit paradigma is doorgaans vanuit onbewust solipsistsich perspectief, en dat terwijl het waarnemen niet volledig ontwikkeld is, daarmee is het wereldbeeld dus: “Wat ik niet zie/voel/denk, dat bestaat niet”. Dus iemand kan niet ziek worden van iets dat je niet kunt zien.

Iemand die vastzit in een materialistisch wereldbeeld, heeft zeer waarschijnlijk geen of weinig ervaring met zelfonderzoek, want de blik is naar buiten gericht, en het neemt waar vanuit onbewuste projectie, en is daar voortdurend mee verwikkeld in een geëxternaliseerde versie van zijn/haar binnenwereld.

Wanneer je geen zelfonderzoek doet, heb je weinig tot geen zicht op je psychologische verdedigingsmechanismen, zoals ontkenning, cognitieve dissonantie, verdringing, idealiseren of rationaliseren en meer.

Deze mechanismen zijn pas NA het dissociëren ontstaan. Dissociatie vindt plaats op de jongste, pre-verbale leeftijd.
Dissociatie betekent dat bepaalde ervaringen nog nooit in het bewustzijn zijn geweest, dus je weet niet wat je wel weet.

Je kunt je voorstellen dat er nog veel verwerkt moeten binnen zo’n psyche.

Vanuit een ander paradigma ervaart iemand dat er meer vloeibaarheid is ontstaan in de gelaagdheid van het totale Bewustzijn.
Er is meer integratie ontstaan tussen bewust en onbewust, tussen lichaam en geest, tussen het hoofd en het hart, tussen schaduwstukken en het ervaren van een stabiele ik-kracht, ofwel het ego dat zich in gezonde harmonie kan verhouden met krachten van binnenuit en krachten van buitenaf.

Iemand met gezonde ik-kracht of geïntegreerd ego neemt evident meer zelfverantwoordelijkheid, want dit is ontdekt en ervaren als een kracht van zelfbeschikking.

Iemand met een geïntegreerd ego kan zich ook gezonder verhouden tot anderen in zijn omgeving, en is in staat om te werken aan zijn/haar psychologische afweer voor constructieve communicatie met anderen.

Tussen deze twee paradigma’s was er dus een botsing. De ene groepering kon zich niet verduidelijken aan de andere groepering. En dat is heel jammer, maar ergens ook begrijpelijk EN voorspelbaar!

Het beeld dat is geschetst door de gevestigde media is erg kleingeestig en eigenlijk heel lachwekkend….ook een herhaling van geschiedenis, zoals bijvoorbeeld de oppositie van de kerk tegen de stelling van Copernicus dat de Aarde om de Zon draaide, en niet andersom.

Onze huidige regering is net zo vastgeroest en geïndoctrineerd door ziekelijk (bij)geloof als de Katholieke kerk tijdens de Renaissance – door collectieve psychologische verdedigingsmechanismen.

Dit soort organen in onze maatschappij vertegenwoordigen volgens mij (naast o.a. patriarchie) het collectieve onbewuste – zichtbaar geworden in de wereld, want geprojecteerd!

Het is dik, traag en weerbarstig.
Het kan alleen maar blijven functioneren dankzij de psychologische afweer die de meesten in onze maatschappij zelf ook nog in zich dragen.

Daarom kunnen overheden als monsterlijk worden ervaren, omdat deze de archetypische energie van macht, manipulatie en verdraaiing in zich dragen: het is de rauwe, primitieve schaduw van het collectief. Het beeld van heks of draak.

Eigenlijk niet gek dan, dat de massa-media op deze manier reageren…super voorspelbaar. Ik kan het snappen als ik uitzoom, maar ik heb er geen respect voor.
Het is pure bullshit wat ze publiceerden over het protest.
Maar ik, en vele anderen met mij, voelden zich gesterkt in de saamhorigheid van een helder NEE tegen 5G.
Wat fijn dat ik naast jullie allemaal gelopen heb!
Het protest was een stap, nu verder met brieven verzenden.

Sitie