Nieuwe School gestart in Arnhem!!!

Vandaag was het zover: de geboorte van LOPHI, een nieuwe “school”/ learning community in Arnhem (Helaas maar ook begrijpelijk hebben we de foto’s weg moeten halen inmiddels. Het verhaal be-staat er nog steeds!! … en gaat door!!)

Jaren aan (innerlijke) voorbereiding zijn hieraan vooraf gegaan. Het schrijven over het nieuwe onderwijs. Het ontwikkelen van een nieuwe “leertheorie” gebaseerd op het water, het gouden bewustzijn en hoe het quantumveld werkt in ons lichaam.

 


En toen was daar deze groep mensen en viel deze school als een puzzel in een paar maanden in elkaar. Dankbaar dat we elkaar vonden. Een groep mensen die er vol voor gaan. Die staan. En hun kinderen het volste vertrouwen geven om hun eigen pad te gaan. Hoe spannend deze weg (van niet weten) ook is. Dankbaar voor de ouders die hun vertrouwen aan mij geven om dit pad te mogen begeleiden binnen de school.

Het is een school van Magie. De totstandkoming was al magisch. De plek is magisch! En vandaag, de openingsceremonie was ook magisch.

Zo gedragen! Zo liefdevol! Zo vreugdevol!
We stapten door een prachtige poort het levende veld van Lophi in. Ondertussen zongen we het lied van May the circle be open.

Alle kinderen kregen van mij een eigen unieke happy phi-ling stone. Want dat zijn we; phi- lingen 

Daarna hebben we een water wens ceremonie gehouden. Onze wensen voor onszelf, elkaar en de school hebben we gedeeld met elkaar en het water. Vervolgens hebben we het wenswater geschonken aan de plek; de bosvijver en zongen we het lied Peace like a river.


Een nieuw magisch avontuur is gestart.

Dank aan iedereen die dit pad loopt.
De Nieuwe Aarde is echt gestart!

Lophi betekent de gouden ratio (gulden snede) en de basis van het Engels woord Love.
May the circle be open
But unbroken
May the love of the Goddess
Be ever in your heart
Merry meet
And merry part
Merry meet again…

Tekst; Claudia Jansen

(Helaas hebben we de foto’s weg moeten halen. De tekst van ook dag twee staat er inmiddels onder. Wil je meer weten. zoek hen op.. of start zelf!!!)

Hoe happy kun je zijn?! Ik knap nog net niet uit elkaar van geluk. Van diepe dankbaarheid.
De eerste 2 weken van Lophi zijn voorbij. En voorbij gevlogen. De eerste week was zonder gebouw en heerlijk in de natuur. De afgelopen week zijn we (tijdelijk) neergestreken in de Torckschool in Rosendaal. Ook een prachtige plek! Natuur rondom: een waterstroompje voor de deur, het geluid van vallend en stromend water. We lopen zo het bos in en de koningsberg op. En park Rosendael van kasteel Rosendaal is ook voor ons vrij toegankelijk. Met de vele waterornamenten. Een schelpengalerij, een water tempel, de bedriegertjes, diverse waterstroompjes en de vijvers. Een blote voetenpad en een plek waar hutten gebouwd mogen worden. Ware rijkdom en overvloed!

Ik ben de nieuwe wereld ingestapt. Ik ben zo intens dankbaar en blij. Dit IS de nieuwe wereld. De Nieuwe Aarde. We zijn het.
We doen het. Samen.
Dit samen zijn, het samenspel en samen stromen is zo fijn. De dag stroomt. En we volgen onszelf. En het is ook intens. Maar vooral wauw! Zoveel mooie gouden momenten.
In Zijn. In spel. In verbinding. In rust.

De reacties van de kinderen ook: Dit is zeker de fijnste school! Ouders merken en zien nu al het verschil bij hun kinderen. De ontspanning. Niet meer de vragen of ze naar school moeten. Of het een lange dag is of niet. De kinderen hebben zin! Komen graag!
We kunnen zakken. In onszelf. Met elkaar. Verbinding maken met wie we zijn. Elkaar daarin ont-moeten. Ons eigen ritme volgen. En weer meestromen met elkaar.

Ik lees geen kranten, kijk geen tv. Kan op social media geen verhaal meer volgen of lezen. Ik ben daar uit. Het gaat niet meer.
We creeren en leven ons eigen verhaal. We leren de kinderen niet “zo is de wereld” maar stellen de vraag: “hoe zou je willen dat de wereld er uit ziet”. En dat doen we in het klein. We beginnen bij onszelf. We zijn de kunstenaars van ons eigen leven. Aangesloten vanuit ons eigen Zijn, zijn we deel van de liefdevolle intelligentie die Leven heet. In al haar facetten en in alle rijkdom.
Lophi.

1 gedachte op “Nieuwe School gestart in Arnhem!!!

  1. Wat geweldig om te lezen! Ik hoop dat deze druppel een enorme waterplas gaat vormen! Ik word hier zo blij van! Ik heb drie dochters van 22, 18 en 16. Wat een geworstel om door de schooljaren heen te komen. De druk ligt al jaren veel te hoog op de kinderen en is absoluut niet meer van toepassing op de kinderen van nu. Ik ben jullie, pioniers, dankbaar voor de kinderen van nu en de volgende generaties. Diepe buiging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =